Problema restricțiilor sectoriale pentru camioane din Tirol pe masa Comisiei Europene

Problema restricțiilor sectoriale pentru camioane din Tirol pe masa Comisiei Europene

Asociațiile europene de transport și logistică solicită sprijinul Comisiei Europene în cazul restricțiilor sectoriale pentru camioane introduse de autoritățile din Tirol.

Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL), dar și alte asociații europene de transport și logisitcă, solicită intervenția comisiei UE pentru a modera și negocia deciziile luate de autoritățile din Tirol în ceea ce privește restricțiile de transport.

După ce autoritățile din Tirol au decis, pe data de 8 iulie, să modifice prevederile legate de transportul sectorial de mărfuri în această zonă, care au afectat inclusiv transportul cu camioane cu motoare din clasa Euro VI, BGL, alte șase asociații de transport și logisitcă din Europa, plus IRU au redactat și trimis o scrisoare adresată președintelului Comisiei Europene, comisar european pentru transporturi, Violeta Bulc, și comisarului responsabil cu piața comunitară, Elżbieta Ewa Bieńkowska.

Asociațiile solicitau Comisiei Europene să intervină și să aplice prevederile Uniunii Europene în acest domeniu și să interzică punerea în aplicare a deciziilor luate de autoritățile din Tirol referitoare la transportul sectorial în zona Brenner.

Conform deciziilor actuale, începând cu data de 1 ianuarie 2020, două treimi din transportul rutier pe una dintre cele mai importante axe nord – sud va fi practic interzis.

VEZI ȘI: Spectacol total în a 4-a etapa din FIA ETRC desfășurată pe circuitul Nürburgring

Cu această măsură, autoritățile din Tirol încalcă tratatele europene în vigoare, dar și una dintre cele patru libertăți fundamentale garantate de UE care este libera circulație a mărfurilor.

O altă problemă este și implementarea controalelor în bloc la granița germano-austriacă, ceea ce duce la situații limită. Se formează coloane de peste 40 de kilometri, cu timpi de așteptare de câteva ore, perioadă în care șoferii de camion nu au acces la cele mai elementare norme de igienă.

Asociațiile de transport și logistică solicită doar respectarea normelor UE în vigoare și vor o poziție tranșantă din partea comisiei UE pe această problemă care să interzică autorităților austriece să pună în aplicare noile prevederi.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.