Știri

Probleme cu bateriile autobuzelor electrice din cauza temperaturilor scăzute

Autoritățile din Solingen au decis înlocuirea pe perioada iernii a autobuzelor electrice cu unele diesel din cauza problemelor cu bateriile în zilele cu temperaturi scăzute.

Pentru a evita problemele de transport local, compania care gestionează flota de autobuze care deservește transportul public din Solingen a decis să introducă pe perioada iernii autobuze cu motor diesel, în locul autobuzelor electrice care au avut probleme cu bateriile din cauza temperaturilor scăzute.

Probleme cu bateriile autobuzelor electrice din cauza temperaturilor scăzute

Din cauza acestor probleme, patru autobuze cu propulsie electrică au fost retrase din circulație. Autobuzele au fost achiziționate în luna octombrie a anului trecut și fac parte dintr-un proiect la nivel național pe care guvernul îl finanțează cu peste 15 milioane de euro.

VEZI ȘI: FNTV răspunde inițiativei de interzicere a autocarelor turistice în Paris din 2024

Compania de transport local a semnalat problemele apărute furnizorului și acesta a anunțat că va remedia situația, urmând să verifice și celelalte 16 autobuze, din același model, care trebuie livrate în această primăvară la Solingen.

Astfel de probleme au apărut și în alte orașe. La Berlin, de exemplu, după o perioadă de probă de 15 luni s-au înregistrat probleme la un sfert din flotă.

În plus, costul pentru cele 30 de autobuze electrice a fost considerabil mai mare. Autoritățile din Berlin au în plan să investească în electrificarea transportului public local aproximativ 3 miliarde de euro, cu un miliard mai mult decât estimările inițiale.

Din aceeași categorie...

Back to top button