Probleme cu carantinarea șoferilor pozitivi în Tirolul de Sud

Probleme cu carantinarea șoferilor pozitivi în Tirolul de Sud
Un centru de testare COVID a fost instalat în Tirolul de Sud, dar procedura în cazul șoferilor pozitivi cauzează multe neplăceri companiilor de transport.

Cei care traversează Pasul Brenner din Italia spre Austria trebuie să prezinte un test Covid negativ la trecerea graniței în Tirol. Dacă șoferii nu au încă un test negativ, există posibilitatea de a fi testați în parcarea Sadobre din Sterzing.

Probleme cu carantinarea șoferilor pozitivi în Tirolul de Sud

Problema este procedura în cazul șoferilor depistați pozitivi în Tirolul de Sud. Potrivit presei locale, pozitivii revin pentru scurt timp la camion, pentru a-și lua lucrurile personale, apoi sunt carantinați imediat la Gossensass. Clădirea militară transformată în centru de carantină îi va găzdui pe șoferii pozitivi cel puțin 10 zile.

VEZI ȘI: Noi reguli pentru șoferii de camion care intră din Polonia în Germania

Carantinarea imediată afectează companiile de transport, care trebuie să se ocupe de recuperarea camioanelor și terminarea curselor. Excepții de la procedură nu se fac nici măcar în cazul camioanelor care transportă mărfuri perisabile. Măsura se aplică atât șoferilor străini, cât și celor italieni.

Testele rapide antigen disponibile gratuit în trecut în Sadobre se taxează cu 40 de euro, de la 23 februarie. Rezultatul este înmânat imediat, în scris. Șoferii se pot testa zilnic, între orele 05:00-22:00.

Potrivit presei locale, aproximativ 0,18% dintre șoferii de camion sunt testați pozitivi. Astfel, în jur de 3 șoferi sunt carantinați zilnic.

Follow #infotrucker