Știri

Proceduri simplificate pentru inmatricularea vehiculelor

Comisia Europeana propune o modificare a modului in care se va face de acum inmatricularea vehiculelor. Procedurile vor fi simplificate, iar alta consecinta pozitiva va fi ca autoturismele furate dintr-o tara membra UE nu vor mai putea fi inmatriculate.

Documentul prevede ca formalitatile administrative pentru reinmatricularea, in cadrul UE, a automobilelor, camionetelor, autobuzelor si camioanelor vor fi mult simplificate. Astfel, cetatenii care cumpara sau vand un vehicul de ocazie in alta tara a UE nu se vor mai confrunta cu controale tehnice suplimentare si cu probleme administrative. Multe controale vor fi eliminate cu totul, autoritatile primind informatiile tehnice necesare cu privire la autovehicul direct de la colegii lor din tara in care acesta este deja inmatriculat.

Proceduri simplificate pentru inmatricularea vehiculelor

In plus, societatile de inchirieri auto vor realiza economii substantiale, intrucat vor putea sa transfere automobile dintr-un stat al UE in altul in perioada concediilor fara a le reinmatricula. De asemenea, cetatenii care isi petrec o parte din an intr-o resedinta de vacanta dintr-o alta tara din UE nu vor mai fi nevoiti sa-si reinmatriculeze automobilul in aceasta tara.

Alte prevederi se refera la faptul ca autoritatile care se ocupa de inmatriculare vor coopera tot mai mult intre ele, facilitand astfel identificarea si urmarirea autovehiculelor furate. Va deveni astfel imposibila inmatricularea unui automobil furat intr-o alta tara din UE.

Din aceeași categorie...

Back to top button