Daimler a implementat un proces automat de programare a camioanelor în cadrul uzinei din Wörth

Daimler a automatizat procesul de programare al camioanelor în cadrul uzinei din Wörth
Pentru a eficientiza și mai mult fluxul logistic în cadrul uzinei Mercedes-Benz din Wörth, Daimler a implementat un proces automat de programare a camioanelor, alături de Inform și HABBL

Tot procesul de programare a camioanelor, care aprovizionează sau preiau marfă de la uzina Mercedes-Benz din Wörth, a fost automatizat prin intermediul sistemului Syncrosupply de la Inform, integrat în aplicația mobilă HABBL.

Daimler a implementat un proces automat de programare a camioanelor în cadrul uzinei din Wörth

Astfel, pentru a intra sau ieși din zona logistică a uzinei Mercedes-Benz din Wörth, camioanele se pot înregistra automat, fără să mai fie nevoie de intervenția șoferului, acesta primind un cod unic de intrare/ieșire, precum și ora exactă în care poate să preia sau să descarce marfa.

Proiectul a fost coordonat de departamentele de logistică și IT ale Daimler, care au integrat soft-ul de control al camionului Syncrosupply, o soluție dezvoltată de Inform, în aplicația HABBL.

Aplicația pentru preluarea automată a comenzilor și coordonare automată a fluxului logistic a fost achiziționată de anul trecut de Fleetboard Logistics.

Syncrosupply gestionează eficient programul fiecărui camion pentru a găsi momentul optim pentru încărcare sau descărcare în funcție de timpii de condus, de situația din trafic sau alte evenimente care pot apărea pe parcurusl unei curse. Astfel, camioanele companiei care are de făcut o livrare sau preluarea de marfă vor fi înregistrate în aplicația Habbl înainte de plecarea în cursă.

Pe durata transportului, șoferul primește informații la fiecare 15 minute referitor la timpul estimat de sosire, precum și calcule referitoare la timpii de condus și odihnă. Înainte de a ajunge în punctul final, softul de la Syncrosupply trimite către șofer permisiunea de a intra direct în uzină, sau în funcție de situația din zona logistică, îi transmite șoferului punctul unde poate să aștepte.

VEZI ȘI: Einride a lansat noua generație de camion electric și autonom fără cabină

De asemenea, la poarta uzinei, șoferul se identifică doar cu un simplu cod de bare disponibil în aplicația Habbl și poate să intre automat, parcursul său fiind înregistrat și controlat automat.

Prin acest proces simplicat de înregistrare a camioanelor, Daimler continuă procesul de digitalizare al logisticii interne pe platformele proprii. Noul mod de lucru va fi implementat succesiv și la toate celelalte unități de producție din Germania, inclusiv în unitățile de producție pentru diverse componente.

Procesul de comunicare automată între camion și zona logistică este doar un exemplu prin care Daimler, ca producător de camioane, vine în sprijinul clienților și pe partea de logisitcă pentru a le oferi un vehicul mai eficient din toate punctele de vedere.

Noul sistem implementat de Daimler gestionează complet automat procesul logistic de aprovizionare și livrare de marfă în cadrul uzinei din Wörth, unde se produc camioanele Mercedes-Benz.

Follow #infotrucker