Știri

Procurorii francezi cer 3 ani de închisoare în cazul Dentressangle

Procesul Dentressangle ce are loc în Franța în care șase dintre managerii companiei de transport și logistică franceze sunt acuzați de utilizarea ilegală a lucrătorilor străini și dumping social a intrat într-o fază crucială.

La scurt timp după redeschiderea cauzei, ca urmare a suspendării de lungă durată cauzată de un recurs al apărării, în care compania Norbert Dentressangle este acuzată de dumping social și utilizare ilegală a 1.000 de lucrători străini, a intrat într-o nouă etapă. Conform rechizitoriului, procurorul de caz a cerut pe 9 martie 2016 aplicarea unei pedepse de trei ani de închisoare cu executare pentru cei șase inculpați, toți manageri ai companiei de transport și logistică Norbert Dentressangle.

În plus, procurorul de caz a cerut suplimentar o amendă de 45.000 euro și publicarea pentru un an de zile a sentinței pe site-ul Ministerului Muncii din Franța. În boxa acuzaților, se află alte trei societăți din cadrul Grupul Dentressangle, care s-ar fi folosit în mod ilicit de șoferii străini, pentru care acuzarea a cerut pentru fiecare o amendă de 225.000 euro și publicarea sentinței timp de doi ani pe site-ul Ministerului Muncii francez.

Apărarea companiei de transport și logistică Norbert Dentressangle, în prezent integrată în cadrul XPO Logistics, a declarat că organizația sa de transport internațional în Europa respectă normele comunitare în materie de muncă și susține că acest proces nu are niciun fundament. Astfel, apărarea a solicitat anularea procesului, susținând că perchezițiile și interogatoriile efectuate în cadrul anchetei nu au fost unele obișnuite. O parte din această pledoarie a fost acceptată, însă judecătorii au decis că nu este suficient pentru a anula întreaga procedură.

VEZI ȘI: S-a reluat procesul împotriva companiei Norbert Dentressangle

Compania este acuzat că a folosit o 1.000 de șoferi est-europeni și din Portugalia, pe care-i tranfera în Franța cu autocarul și puși să facă transport național pe vehicule ale societății cu numere de înmatriculare străine.

Verdictul final în procesul Dentressangle este programat pentru data 26 mai 2016.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button