Știri

Procurorii englezi cer 14 ani de închisoare pentru un șofer de camion român

Un șofer de camion român a cauzat un accident mortal în Marea Britanie. Acesta nu a frânat la timp și a lovit vehiculul din fața sa provocând moartea șoferiței în vârstă de 21 de ani.

Șoferul se afla la volanul unui camion IVECO, iar accidentul s-a petrecut pe QEII Bridge în apropiere de Dartford în luna noiembrie a anului trecut.

Procurorii englezi cer 14 ani de închisoare pentru un șofer de camion român

În prezent, tribunalul încă nu a luat o decizie cu privire la faptele șoferului român, însă procurorii au dovezi care îl pot pune pe acesta în spatele gratiilor pentru cel mult 14 ani.

Procurorii spun că în timp ce camionul se deplasa, șoferul a făcut două căutări pe Google pe telefonul mobil. Ambele au făcut referire la un show TV difuzat în România.

Mai mult decât atât, procurorii spun că au văzut imagini din timpul accidentului, iar șoferul ar fi vizionat acel show TV în timp ce conducea.

„Acesta nu a respectat distanța dintre vehicule, iar camionul nu a avut timp suficient să oprească. Urmărea un show TV în timpul incidentului și nu a existat niciun moment în care acesta să poată opri în siguranță și să evite coliziunea”, a declarat procurorul care se ocupă de caz.

VEZI ȘI: 4 autobuze Scania Interlink LD cu gaz fac acum parte din flota unei școli din Gent

Conform testelor efectuate de poliție, șoferul nu consumase nici alcool și nici droguri.

Așa cum am explicat și mai sus, o decizie încă nu a fost stabilită de tribunal. În cazul în care șoferul român este găsit vinovat pentru „cauzarea unui accident mortal din cauza neatenției”, acesta riscă închisoare de până la cinci ani.

Dacă acesta este găsit vinovat pentru „cauzarea unui accident mortal din cauza șofatului periculos”, termenul crește până la maximum 14 ani de închisoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button