Ecofriendly

Producătorii de camioane cer taxe mai mari pentru motorină

Martin Daum, șeful Daimler Truck și președinte al ACEA Commercial Vehicle în acest an, cere politicienilor din Europa taxe de drum pe baza emisiilor de CO2 și taxe mai mari pentru motorină.

”În prezent, camioanele și autobuzele cu emisii zero sunt semnificativ mai scumpe decât vehiculele convenționale. De aceea nu sunt competitive pe piață”, a declarat Daum într-un mesaj video al Asociației Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA). ”Politicienii trebuie să intervină”, a mai spus Daum, care așteaptă o ”abordare pragmatică și fezabilă” la introducerea standardului Euro VII.

Producătorii de camioane cer taxe mai mari pentru motorină

Pentru o folosire la scară largă a camioanelor și autobuzelor cu zero emisii, nu este nevoie doar de tehnologia adecvată. Infrastructura și egalitatea de cost joacă de asemenea un rol important, susține șeful Daimler Truck. Astfel, clienții ar trebui să poată să-și alimenteze ușor vehiculele fără emisii și să le opereze într-un mod profitabil.

”Altfel, clienții nu vor cumpăra camioane și autobuze electrice. E simplu. Dacă un singur factor este zero, rezultatul final este zero. Nu contează cât de puternici sunt ceilalți factori. Toate cele trei domenii trebuie abordate simultan, deoarece fiecare necesită timp și nu avem timp de pierdut”, a mai spus Daum.

VEZI ȘI: Volvo și Daimler vor dezvolta sisteme de propulsie cu hidrogen pentru camioane

Oficialul mai crede că infrastructura pentru alimentarea cu electricitate și hidrogen este cea mai importantă misiune pentru furnizorii de energie. ”Sarcina este uriașă și este nevoie de un sprijin considerabil din partea guvernelor”.

În principiu, hidrogenul ”verde” este singura modalitate de a obține un transport fără emisii pe termen lung. Obiectivul de neutralitate a emisiilor de CO2 nu va fi atins cu hidrogen ”gri”. ”Totuși, în primă fază, până în 2030, hidrogenul albastru ar putea fi o soluție accesibilă și sănătoasă pentru mediu”, mai spune Daum.

Din aceeași categorie...

Back to top button