EconomicȘtiri

Producătorii de camioane suspectați de UE de încălcarea normelor antitrust

Pe 20 noiembrie 2014, Comisia Europeană a anunțat deschiderea unei anchete împotriva unor producători de camioane, pentru a verifica punerea în aplicare a acordurilor care încalcă regulile comunitare de concurență.

Așa cum se întâmplă de fiecare dată în astfel de cazuri, Comisia Europeană nu dezvăluit numele producătorilor de camioane care fac obiectul anchetei și nici detalii despre conținutul acesteia. Conform autorității Antitrust a UE „unii producători de camioane medii și grele s-au înțeles sau au stabilit politicile lor de preț în cadrul economic european”.

Producătorii de camioane suspectați de UE de încălcarea normelor antitrust

Dacă această suspiciune se confirmă, producătorii de camioane vizați ar încălca articolul 101 din tratat TFUE și a articolului 53 din SEE, care interzic cartelurile și practicile comerciale restrictive.

Această anchetă vine ca urmare a unor inspecții inopinate efectuate de Comisia Europeană în ianuarie 2011. Acum, companiile care face obiectul anchetei derulate de Uniunea Europeană pot revizui probele Comisiei Europene și pot depune observații. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, respectivii producători de camioane pot suporta sancțiuni cu până la zece la sută din cifra de afaceri anuală.

Din aceeași categorie...

Back to top button