Bus

Producătorul turc Karsan a lansat autobuzul Atak Electric

După Jest Electric, turcii de la Karsan au lansat la finalul lunii iunie la Munchen noul autobuz Atak Electric, care are o lungimea de 8 metri și autonomie de până la 300 de kilometri.

La fel ca în cazul autobuzului Jest Electric dezvoltat de Karsan, și noul Atak Electric are la bază sistemul de propulsie disponibil în gama BMW i.

Producătorul turc Karsan a lansat autobuzul Atak Electric

Pachetul de acumulatori include cinci baterii BMW i cu o capacitate totală de 220 kWh, iar autonomia maximă anunțată de Karsan este de 300 de kilometri.

„Suntem încântați să lansăm Atak Electric, un pionier al pieței cu autonomia sa generosă, tehnologiile și dimensiunile unice (8 metri lungime) și cu un aspect complet nou.

O marcă 100% turcească ce a devenit prima companie care a dezvoltat și pornit producția de serie a două autovehicule electrice de pasageri într-un singur an”, a declarat Okas Bas, CEO-ul Karsan.

Conform oficialilor producătorului din Turcia, bateriile au o garanție de 4 ani și 200.000 de kilometri, iar autobuzul electric va avea un preț mult mai bun comparativ cu restul rivalilor.

VEZI ȘI: ZF Group pregătește o serie de tehnologii pentru orașele inteligente ale viitorului

„Începând cu luna august 2019, Atak Electric va demara roadshow-uri în Franța, Germania, România, Italia, Portugalia, Bulgaria și va continua această activitate până la sfârșitul anului. Vom începe producția de serie începând cu luna august”, a completat oficialul Karsan.

Motorul electric preluat din gama BMW i are o putere de 230 kW, iar pachetul de acumulatori poate fi încărcat în 5 ore de la o priză AC sau în 3 ore de la o sursă DC.

Din aceeași categorie...

Back to top button