Industry 4.0Top News

Producția de mașini electrice pune în pericol peste 200.000 de locuri de muncă, în Germania

Economiștii avertizează asupra schimbărilor structurale pe care le-ar putea genera producția de mașini electrice, în Germania, unde peste 200.000 de locuri de muncă sunt expuse riscului.

Potrivit publicației germane Bild, în Germania, aproximativ 613.000 de locuri de muncă depind de producția de mașini cu motoare pe benzină și diesel.

Producția de mașini electrice pune în pericol peste 200.000 de locuri de muncă, în Germania

Până în 2025, 221.000 din aceste locuri de muncă, care reprezentă între 29 și 36 de procente din forța de muncă din industria auto, așa cum a calculat institutul economic din München Ifo pentru Asociația Industriei Auto (VDA), ar putea să dispară în cazul în care electrificarea continuă să crescă.

Mai concret, dacă producția de mașini electrice va crește, vor fi mai puțini lucrători pe liniile de asamblare a mașinilor cu motoare pe benzină și diesel.

Chiar dacă aproximativ 86.000 dintre lucrători s-ar putea pensiona în următorii patru ani, ar mai rămâne în jur de 100.000 de persoane care ar avea nevoie de un nou loc de muncă, potrivit Ifo. Deși lucrătorii ar putea fi recalificați, în prezent, nu este clar dacă celulele bateriei sau alte piese pentru mașinile electrice vor fi produse în Germania.

Schimbarea structurală provoacă, de asemenea, probleme furnizorilor. În 2019, valoarea produselor lor era de 149 miliarde de euro în toată Germania, însă multe dintre componente nu ar fi necesare pentru mașinile electrice.

VEZI ȘI: Franța și Spania vor să redeschidă tunelul feroviar Somport

Dacă companiile auto ar produce aceste piese in-house pentru a-și păstra locurile de muncă în propriile fabrici, angajații companiilor furnizoare ar avea la rândul lor o problemă. La fel și industria de transport și logistică.

Pe de altă parte, ”explozia” de mașini electrice creează și numeroase locuri de muncă. Spre exemplu, Tesla construiește în prezent o fabrică în Grünheide în care urmează să fie până la 12.000 de noi locuri de muncă. Prin urmare, este departe de a fi clar dacă rezultatul final este într-adevăr de diminuare a locurilor de muncă.

Conform noilor planuri, Germania ar trebui să emită deja cu 65% mai puțin dioxid de carbon în 2030 și să fie neutră din punct de vedere climatic în 2045.

Din aceeași categorie...

Back to top button