Profesioniștii știu să spună “NU” atunci când este nevoie

Profesioniștii știu să spună “NU” atunci când este nevoie

Ați încercat vreodată să folosiți puterea lui “NU”? Cel mai bun exemplu sunt copiii de până în 2 ani, care atunci când iți spun “NU”, înseamnă că acțiunea pe care vrei s-o faci nu le convine.

Da, la această vârstă, ființele umane sunt încă sincere în exprimare.

Cuvantul “NU” ar putea schimba totul și în transporturi, chiar și pe plan intern, în iubita Românie. Acum câțiva ani se practicau multe ilegalități pe soselele din vest de către noi, șoferii români.

În timp, fiecare dintre noi și-a adus aminte de perioada când aveau 2 ani și am spus “NU”, atunci când a trebuit. Puterea lui “NU” a început să aibă efecte de vreo 2 – 3 ani, perioadă în care s-au mai îmbunătățit condițiile de muncă, s-au mai rotunjit veniturile.

Evident, nu-i totul roz. Ar mai trebui câțiva de “NU” la anumite capitole, dar totuși se cunosc diferențe.

O mare parte au spus NU, dar nefiind luați în seamă au părăsit firmele românești. O altă parte au spus NU și-au schimbat unele condiții în firma unde erau angajați.

Criza de șoferi nu prea există, criza adevarată este de profesioniști.

Vă dau exemplul unei firme pe care o cunosc foarte bine și care anul trecut au pierdut un contract în România pentru că n-a avut șoferi dispuși să depășescă cele 15 ore de “amplitudine” pentru a descărca. Există acest exemplu și îl cunosc personal.

VEZI ȘI: Nu infrastructura rutieră este o problemă, ci noi c-o utilizăm

Recunosc că sunt încă probleme multe în branșa asta, dar totuși un “NU” spus la timpul lui poate schimba lucrurile. Ilegalitățile pe șosele le pun în practică șoferii, nu dispecerii și nici conducerea firmelor.

Dacă șoferul – elementul cheie al acestei ecuații – va spune “NU”, credeți că se va schimba ceva, inclusiv în transportul intern? Eu zic ca da… . Dacă nu există omul care pune în practică ilegalitatea, acesta dispare…

Ne dorim condiții, salarizări mai bune, dar încă sunt multi care nu știu să refuze ilegalitățile.

Cât timp există genul acesta de oameni printre noi, clone nereușite a șoferilor cu adevărat profesioniști, efectul pe termen lung va fi dezastruos pentru o firmă ce preferă să lucreze cu specimene de genul acesta.

Totul e în favoarea noastră, cheia este la noi. Hai să fim profesioniști și să spunem “NU”, când trebuie.

De “Scufițe” suntem sătui, aceia preferă rechinii care le dau țepe.

Profesioniștii sunt cheia în transportul eficient de mâine!

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.