SigurantaTop News

Mobileye și Knorr-Bremse au lansat a doua generație a asistentului la virare ProFleet Assist+

Recent, Knorr-Bremse TruckServices și Mobileye au lansat a doua generație a asistentului la virare ProFleet Assist+, care utilizează algoritmi optimizați cu ajutorul inteligenței artificiale, pentru o protecție și mai mare a utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor.

Alături de alte opt sisteme retrofit de asistență la virare pentru vehicule comerciale, ProFleet Assist+ Gen 2 a fost recent testat de Clubul Auto German ADAC și plasat în primele trei. Un motiv cheie pentru acest clasament a fost capacitatea sistemului de a distinge în mod fiabil între utilizatorii vulnerabili ai drumurilor și alte obiecte, reducând la minimum numărul de alerte false.

Mobileye și Knorr-Bremse au lansat a doua generație a asistentului la virare ProFleet Assist+

„Suntem încântați să lansăm împreună cu Mobileye următoarea generație a asistentului retrofit de asistență la virare. Acest lucru ne permite să aducem o contribuție importantă la o mai mare siguranță a traficului și să ajutăm la dezamorsarea situațiilor cu risc ridicat de accidente”, spune Bernd Spies, președintele Consiliului de administrație al Knorr-Bremse Commercial Vehicle Systems.

Camere laterale cu funcții îmbunătățite

Camerele laterale ale ProFleet Assist+ Gen 2 asigură o acoperire clară a zonei periculoase – unghiul mort – atunci când șoferul virează. În situații critice, asistentul la virare avetizează șoferului asupra potențialelor pericole, afișând avertismente pe un afișaj lateral din cabină. Acesta este poziționat în așa fel încât șoferul să aibă o vedere clară asupra lui atunci când virează.

Noua funcție de conectivitate facilitează actualizările viitoare

Cea de-a doua generație a asistentului la virare ProFleet Assist+ Gen 2, care poate fi montat retrofit, dispune și de o nouă funcție de conectivitate. Împreună cu un modul de comunicație integrat, camera frontală este echipată cu un receptor GPS extern, care este utilizat pentru a descărca Over The Air (FOTA) viitoarele actualizări Firmware. Aceasta include, de exemplu, capacitatea de a identifica o gamă mai largă de pericole potențiale.

VEZI ȘI: De la 1 ianuarie, controale vamale complete pentru mărfurile care intră în Marea Britanie

La fel ca predecesorul său, ProFleet Assist+ Gen 2 are omologare de tip pentru piața germană. Conceptul de atelier cu servicii complete la nivel european Alltrucks este capabil să monteze rapid sistemele ProFleet Assist+ Gen 2 pe vehiculele comerciale care nu sunt echipate din fabrică cu asistent la virare. Sistemul poate fi montat pe orice marcă de camion.

Din aceeași categorie...

Back to top button