ProFleet Assist+, sistem retrofit de asistență pentru virajul la dreapta

ProFleet Assist+, sistem retrofit de asistență pentru virajul la dreapta
Viziunea companiei Knorr-Bremse este de a avea un viitor fără accidente rutiere, iar sistemul de asistență pentru virajul la dreapta ProFleet Assist+ este un pas în această direcție.

Knorr-Bremse, lider mondial în producția de sisteme de frânare, și Mobileye, o companie de tehnologie din cadrul grupului Intel, au lansat sistemul retrofit de asistență la virarea la dreapta ProFleet Assist+.

ProFleet Assist+, sistem retrofit de asistență pentru virajul la dreapta

Sistemul ProFleet Assist+ a fost dezvoltat de Knorr-Bremse în colaborare cu Mobileye, lider mondial în dezvoltarea de tehnologii de inteligență artificială, analizarea de date, localizare și cartografiere, și este disponibil aftermarket pentru toate tipurile de camioane care nu dispun de un astfel de sistem.

Avantajul oferit de ProFleet Assist+ este că flotele de camioane pot beneficia de acest sistem, fără să fie nevoie de alte modificări sau retehnologizări.

ProFleet Assist+ are capacitatea de a înregistra optic tot mediul înconjurător și poate să analizeze imaginile surprinse în timp real. Softul poate recunoaște detalii din jurul camionului și poate reacționa imediat. Astfel, sistemul poate detecta dacă pietonul este însoțit de un câine, sau dacă biciclistul este pe sau lângă bicicletă.

Pentru asta, sistemul estte dotat cu o serie de camere laterale care monitorizează unghiul mort și avertizează șoferul în cazul unor situații critice. Avertizările sunt afișate direct pe un display în cabină, dar și acustic pentru o reacție rapidă din partea șoferului.

VEZI ȘI: Un șofer român a efectuat 40 de curse având permisul suspendat

ProFleet Assist+ oferă, pe lângă sistemul de asistență la virarea la dreapta, alte 5 funcții care să facă viața șoferului mai ușoară. Printre acestea se numără și sistemul de asistență la frânare, sistemul de menținerea benzii de rulare sau  sistemul de păstrarea distanței față de vehiculul din față.

În cazul unor situații critice, șoferul este avertizat optic și acustic pentru o reacție rapidă.

Sistemul ProFleet Assist+ este disponibil în rețeaua Knorr-Bremse și la partenerii autorizați și poate fi montat pe orice tip de camion.

Follow #infotrucker