infotraficȘtiri

Prognoze de ninsori, vânt și polei în Slovenia

Prognozele meteorologice din Slovenia indică o răcire puternică a vremii, ninsori abundente şi intensificări ale vântului, apariția fenomenului de polei şi ploaie înghețată, în special în regiunile din vestul, sudul şi sud-estul Sloveniei (frontierele cu Italia și Croația, litoralul Mării Adriatice).

Circulația rutieră pe autostrăzile din Republica Slovenia este deschisă, cu unele disfuncționalități din cauza condițiilor specifice anotimpului rece şi creșterii numărului verificărilor efectuate de echipele mobile ale poliției slovene.

Autoritățile slovene avertizează asupra faptului că circulația rutieră va fi îngreunată și din cauza unor lucrări de întreținere pe următoarele autostrăzi:  A5, în direcția Lendava-Maribor; A2, pe direcția Obrezje – Ljubljana; A1, pe direcția Ljubljana–Koper, între parcarea Studenec şi Razdrt; A2, pe direcția Ljubljana – Karavanke, în dreptul localității Lesce

Prognoze de ninsori, vânt și polei în Slovenia

Având în vedere dinamica situației, se recomandă cetățenilor și transportatorilor români să se documenteze asupra condițiilor de călătorie şi a circulației pe principalele componente de infrastructură rutieră şi feroviară din Slovenia, asupra restricțiilor existente, adoptarea unei conduite prudente și respectarea semnelor și avertizărilor de circulație, precum și cu privire la alertele meteorologice emise de autoritățile slovene.

VEZI ȘI: Cod portocaliu de zăpadă și polei în Bulgaria

Autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.

Reamintim totodată că în contextul fluxului migraționist, controalele suplimentare efectuate la punctele de frontieră terestră cu Republica Croația pot duce la întârzieri și la prelungirea perioadei de tranzitare auto a teritoriului sloven.

Informații privind situația circulației rutiere în Republica Slovenia pot fi obținute non-stop (24h/7zile) de la Centrul de informare, accesând pagina dedicată de Internet www.promet.si, precum și apelând numerele de telefon 1970 (de pe teritoriul Sloveniei) și +38615188518 (internațional).

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button