In Focus

Programul Mercedes-Benz Fuel Duel disponibil si in Romania

Incepand cu luna mai a acestui an, programul international Mercedes-Benz Fuel Duel este disponibil si in Romania.

Programul ofera ocazia proprietarilor de flote de camioane pentru transport international, altele decat cele marca Mercedes-Benz, sa testeze modelul Mercedes-Benz Actros, in comparatie cu un model din flota proprie.

Programul Mercedes-Benz Fuel Duel disponibil si in Romania

Programul Fuel Duel isi propune sa demonstreze modul in care se poate obtine cel mai bun cost de exploatare cu Actros. Alegerea acestui model se datoreaza rezultatelor remarcabile obtinute din punct de vedere eficienta in exploatare prin consum de combustibil si AdBlue, fiabilitate si conducere dinamica.

In cadrul programului Fuel Duel din Romania sunt disponibile trei camioane Actros: doua modele Actros 1845 LS si un model Actros 1842 LS.

Sistemul FleetBoard si PPC
Performantele modelului Actros sunt monitorizate de sistemul FleetBoard, acesta furnizand informatii despre localizarea si traseul vehiculului prin conexiune in timp real prin satelit, analiza performantelor pe baza stilului de condus, planificarea intervalelor de mentenanta, centralizarea vitezelor si a timpului de condus.

Predictive Powertrain Control este un sistem inovator care foloseste harti digitale si GPS-ul in combinatie cu Mercedes PowerShift 3. Astfel, optimizarea consumului de combustibil este evidenta atat pentru distante lungi, cat si pentru distante mici de drum.

Fuel Duel – un concept dedicat clientilor de camioane
Programul Fuel Duel este dedicat proprietarilor de flote de camioane pentru transport international si este structurat in cinci etape: predarea vehiculului, prima etapa de testare, evaluare intermediara, a doua etapa de testare, evaluare finala.

La intrarea in programul Fuel Duel, proprietarii de flota comunica modelul de camion pe care il vor compara cu Mercedes-Benz Actros si traseul pe care urmeaza sa il parcurga, furnizand datele oficiale de consum pentru camionul concurent.

Predarea vehiculului se face cu suportul Driver Trainerilor Mercedes-Benz, perioada de testare a camioanelor Fuel Duel fiind de 17 zile calendaristice (perioada poate fi extinsa, in anumite situatii, la 22 zile).

La finalul fiecarei saptamani de testare se realizeaza un raport de monitorizare a rezultatelor, urmarindu-se performanetele FleetBoard si dinamica conditiilor de exploatare normale. La incheierea perioadei de testare se prezinta rezultatele obtinute si are loc o intalnire finala cu proprietarul de flota pentru analizarea concluziilor.

In Romania, Mercedes-Benz Actros a castigat deja mai multe competitii Fuel Duel, cu diferente de consum de pana la 1.3l /100km, fata de modelele concurente.

Programul Fuel Duel derulat in 19 tari
Derulat in 19 tari din Europa, in cadrul programului Fuel Duel au avut loc pana in prezent 1.331 de dueluri, care au generat peste 6,3 milioane de kilometri parcursi si un avantaj de consum pentru Mercedes-Benz Actros de 10.2%.

Peste 90% dintre dueluri au fost castigate de modelul Mercedes-Benz Actros, acesta confruntandu-se cu marci ca Volvo, DAF, Scania, MAN, Renault sau Iveco.

Actros Euro VI este camionul care a confirmat pe deplin nivelul de eficienta, de neegalat in momentul de fata.

De asemenea, Actros a depasit cu succes barierele legate de trecerea la Euro VI, dovedindu-si avantajele incontestabile in materie de consum de combustibil si fiabilitate, fapt care se confirma, atat la nivel european, cat si in Romania, prin volumele ridicate de vanzari realizate inca din primul an de la lansare.

Din aceeași categorie...

Back to top button