EconomicTop News

Programul Rabla pentru camioane din Germania: cereri de la 5.000 de companii

5.000 de companii de transport din Germania au depus cereri pentru achiziționarea de vehicule noi prin Programul Rabla pentru camioane în termenul limită, până la 15 aprilie 2021. Din totalul de 500 de milioane de euro disponibile, au fost rezervate fonduri de doar 180 de milioane.

Potrivit Asociației de Afaceri, Transport și Logistică BWVL, se așteaptă o continuare a programului din luna mai. Companiile membre BWVL sunt nemulțumite și de termenul maxim de achiziție a vehiculelor, 31 decembrie 2021, care nu este posibil pentru toate segmentele, în special pentru camioanele de construcții.

Programul Rabla pentru camioane din Germania: cereri de la 5.000 de companii

De la 26 ianuarie, în Germania se desfășoară Programul Rabla pentru camioane. Companiile pot primi subvenții de 15.000 de euro pentru casarea unui camion Euro 5, 10.000 pentru unul Euro 4 și 5.000 pentru unul Euro 3 sau o remorcă.

Prin Programul Rabla pentru camioane din Germania pot fi achiziționate vehicule de peste 3,5 tone cu tehnologii curate de propulsie, produse în 2021. Programul se bazează pe principiul ”primul venit”, iar subvențiile primite nu trebuie returnate. Măsura își propune să sprijine companiile de transport și producătorii de vehicule comerciale, dar și să contribuie la protejarea mediului.

VEZI ȘI: Amenzi mai mari în Germania: a fost aprobat noul catalog de contravenții

Fondurile sunt disponibile și pentru achiziționarea de camioane electrice cu baterii sau alimentate cu hidrogen. Camioanele noi trebuie să rămână în proprietatea companiei cel puțin 24 de luni, să fie echipate cu anvelope cu rezistență la înaintare optimizată și cu sisteme de asistență la viraj. De asemenea, subvenția poate fi folosită pentru achiziționarea sau leasingul de remorci inteligente (de exemplu, cu sistem de măsurare a presiunii anvelopelor sau cu prelungiri aerodinamice).

Din aceeași categorie...

Back to top button