Economic

Programul Rabla pentru camioane din Germania nu este foarte popular

Programul Rabla pentru camioane din Germania, în care se acordă subvenții de până la 15.000 de euro pentru casarea unui camion vechi, nu se bucură de o popularitate prea mare.

De la 26 ianuarie, Germania desfășoara un Program Rabla pentru camioane. Companiile vor primi subvenții de 15.000 de euro pentru casarea unui camion Euro 5, 10.000 pentru unul Euro 4 și 5.000 pentru unul Euro 3 sau o remorcă.

Programul Rabla pentru camioane din Germania nu este foarte popular

Deși mai este doar o lună până la expirarea perioadei de înscriere, până acum au fost rezervate subvenții de doar 100 de milioane de euro, din totalul de 500 de milioane disponibile. Până acum s-au înscris în program 2.817 companii, care vor să caseze 7.270 de vehicule vechi. Majoritatea dintre acestea sunt autotractoare și șasiuri. Interesul pentru casarea remorcilor vechi este minim: doar 326 de unități.

Astfel, se pare că fondurile rezervate nu vor fi cheltuite, decât dacă va exista o mobilizare puternică a companiilor până la 15 aprilie. Desigur, există și posibilitatea ca programul să fie prelungit și după această dată.

VEZI ȘI: Șoferii de camion nu scapă de testele COVID la intrarea în Germania din Cehia și zona Tirol

Prin Programul Rabla pentru camioane din Germania pot fi achiziționate vehicule de peste 3,5 tone cu tehnologii curate de propulsie, produse în 2021. Programul se bazează pe principiul ”primul venit”, iar subvențiile primite nu trebuie returnate. Măsura își propune să sprijine companiile de transport și producătorii de vehicule comerciale, dar și să contribuie la protejarea mediului.

Fondurile sunt disponibile și pentru achiziționarea de camioane electrice cu baterii sau alimentate cu hidrogen. Camioanele noi trebuie să rămână în proprietatea companiei cel puțin 24 de luni, să fie echipate cu anvelope cu rezistență la înaintare optimizată și cu sisteme de asistență la viraj. De asemenea, subvenția poate fi folosită pentru achiziționarea sau leasingul de remorci inteligente (de exemplu, cu sistem de măsurare a presiunii anvelopelor sau cu prelungiri aerodinamice).

Cererile cu toate documentele necesare pot fi trimise până la 15 aprilie la adresa https://application-gbbmvi.bund.de.

Din aceeași categorie...

Back to top button