Știri

Programul Tremplin pentru ocuparea forței de muncă în transport din Franța a devenit operațional

Programul Tremplin dezvoltat de asociațiile profesionale de transport din Franța și susținut de stat a intrat în față operațională începând cu 2018.

Programul Tremplin pentru ocuparea forței de muncă în transport din Franța a devenit operațional

Lansat în septembrie 2017 de către principalele asociații de transport din Franța cu scopul de a combate lipsa de șoferi de camion, mecanici și operatori logistici, programul Tremplin a intrat în faza operațională.

Confruntându-se cu dificultăți majore de recrutare, industria de transport din Franța și-a dezvoltă noi pârghii, cea mai recentă fiind programul Tremplin (Transport Routier EMPLoi INnovation), o mobilizare majoră pentru ocuparea forței de muncă, recrutarea și atractivitatea în transportul rutier de mărfuri, pasageri și logistică a cărui baze au fost puse de către FNTR, TLF, FNTV, CSD și UNOSTRA.

Conform FNTR, problema lipsei de personal calificat este atât de importantă, încât unele companii de transport nu pot capta piețe din această cauză.

Spre exemplu, în prezent sunt peste 1.600 de companii de transport și logistică care ar avea nevoie de aproximativ 22.000 de angajați pe diferite posturi, iar programul Tremplin nu face altceva decât să centralizeze candidații care vor fi ulterior contactați de companiile care își caută angajați.

VEZI ȘI: Aleš Loprais câștigă etapa inaugurală a Dakar Rally 2018

Candidații pot introduce cererile și calificările. Programul funcționează și cu institute de formare și dezvoltă instrumente de comunicare și „cercetare digitală”.

Din noimebrie 2017 și până în prezent, peste 4.000 de candidați au aplicat la programul Tremplin, ceea ce-l anunță ca un succes. Cei interesaí să aplice pot accesa link-ul – http://www.tremplin2017.fr/

Din aceeași categorie...

Back to top button