Proiect de lege: Amendă pe baza înregistrărilor video trimise de ceilalți participanți la trafic

Proiect de lege: Amendă în baza înregistrărilor video trimise de ceilalți participanți la trafic
Deputatul USR Mihai Botez propune ca Poliția Rutieră să poată amenda pe baza înregistrărilor video trimise de ceilalți participanți la trafic.

Inițiatorul, spune că există “foarte multe contravenții înregistrate de mijloace alternative deținute de șoferi, dar care nu pot fi folosite de Poliția Rutieră din cauza unor lacune legislative.”

Proiect de lege: Amendă pe baza înregistrărilor video trimise de ceilalți participanți la trafic

Proiectul de lege dorește să remedieze lipsurile legislative, oferind instrumentele legale polițiștilor și să crescă gradul de civism al cetățenilor.

Deputatul a oferit chiar și un exemplu concret, Marea Britanie, una din cele mai drastice state din Europa privind indisciplina în trafic.

În această țară există o platformă dedicată șoferilor care suprind nereguli în trafic.

VEZI ȘI: De ce prețul de transport în Europa stagnează, dacă cererea este în creștere?

Aceștia completează un formular, încarcă înregistrarea video, iar informațiile ajung direct la secția de poliție din zona unde a fost semnalată încălcarea Codului Rutier.

„Avem șansa să contribuim la modificarea legislației și aducerea ei în vremurile în care trăim […]”, spune deputatul.

În prezent, proiectul de lege se află în dezbatere publică, urmând ca peste două săptămâni, acesta să intre la vot în Parlament.

Este greu de crezut că un astfel de proiect de lege va primi votul necesar în Parlament, în contextul în proiect de lege care prevede suspendarea permisului la cumularea a 45 de puncte de penalizare tocmai a primit aviz favorabil în comisiile Camera Deputaţilor, care nu de mult a modificat și art. 109 al OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Follow #infotrucker