Știri

Proiect: Șoferii de camion se pot pensiona după 25 de ani de activitate

Brazilia va introduce profesia de șofer de camion pe lista muncilor deosebit de solicitante, periculoase și vătămătoare. Ca urmare, pensia minimă va fi disponibilă 100% pentru șoferii de camion după 25 de ani de activitate.

Proiectul guvernului a venit în urma protestelor șoferilor de camion. Acesta este susținut de statisticile care spun că, în medie, un șofer de camion lucrează 5,7 zile pe săptămână și 11,5 ore pe zi. Foarte probabil, staticile din Europa arată foarte asemănător.

Proiect: Șoferii de camion se pot pensiona după 25 de ani de activitate

Cum majoritatea șoferilor brazilieni încep să lucreze în jurul vârstei de 21 de ani, când se poate obține permisul pentru categoria E, aprobarea proiectului ar permite pensionarea acestora începând de la 46 de ani.

Prin comparație, vârsta de pensionare standard în Brazilia este de 65 de ani pentru bărbați și 60 de ani pentru femei.

VEZI ȘI: Volvo a prezentat o cabină mai lungă, echipată cu camere video

Pensionarea șoferilor este un subiect de îngrijorare în multe țări din lume. În Europa, vârsta medie în această profesie este foarte ridicată, tinerii fiind din ce în ce mai puțin interesați de această activitate.

De exemplu, statisticile din Germania arată că peste 30% dintre șoferii de camion au peste 55 de ani. În același timp, persoanele de sub 25 de ani care practică această profesie reprezintă doar 3,5% din total.

Din aceeași categorie...

Back to top button