Știri

Proiectul privind amnistia fiscală, avizat de comisiile Senatului cu amendamentele transportatorilor

Azi, 16.11.2021 în Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară şi piață de capital din Senat a avut loc dezbaterea pentru elaborarea raportului pe proiectul L455/2021 pentru anularea unor obligații fiscale și pentru modificarea și completarea unor acte normative (amnistia fiscală).

Din partea transportatorilor au participat reprezentanții UNTRR, Confederației Patronale Concordia, CNIPMMR, FORT și ATM BUCUVINA. Radu Dinescu, Secretar General al UNTRR, a susținut amendamentele transmise în scris de transportatori și a adus argumente pentru menținerea acestor modificări la Proiectul de lege L455/2021.

Proiectul privind amnistia fiscală, avizat de comisiile Senatului cu amendamentele transportatorilor

Astfel este obligatoriu de a se completa articolul 76 alineatul (2), litera k) și cu prevederi privind prestațiile suplimentare primite de salariați în baza clauzei de mobilitate.

Transportatorii au motivat că atât indemnizațiile de delegare/detașare cât și prestațiile suplimentare pentru clauza de mobilitate sunt sume de aceeași natură, altele decât cele acordate pentru acoperirea cheltuielilor de transport și cazare și trebuie să beneficieze de tratament fiscal egal.

De asemenea, este obligatoriu să se elimine caracterul temporar și locul de muncă ocupat de angajat din ca Art. 76, alin (2), lit k, pct.(ii). Astfel că, articolul se va completa și se va modifica după cum urmează: ”în străinătate, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru diurnă prin hotărâre a Guvernului pentru personalul român trimis în străinătatea, în limita a 3 salarii de bază. Plafonul aferent valorii a 3 salarii salarii de bază se calculează prin raportarea celor 3 salarii la numărul de zile lucrătoare din luna respectivă, iar rezultatul se multiplică cu numărul de zile din perioada de delegare/detașare”.

În final, senatorii din Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară şi piață de capital au dat aviz pozitiv actului L455/2021 cu amendamentele susținute și transmise de către UNTRR, CP Concordia, CNIPMMR, FORT și ATM BUCUVINA.

VEZI ȘI: Transportatorii români vor amânarea obligației întoarcerii camioanelor în țara de origine la 8 săptămâni

Tot azi, în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială s-a discutat proiectul L455/2021 în prima citire. Săptămâna viitoare proiectul de lege- L455/2021 va intra în Comisie pentru votul final.

După ce Comisia Buget Finanțe și Comisia pentru Muncă va emite rapoartele, L455 va intra în ședința de plen din Senat pentru vot final. Asociațiile de transportatori au primit promisiuni că L455/2021 va intra în plen săptămâna viitoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button