Proiectul ANITA: a fost stabilită baza științifică pentru transportul complet automatizat

A fost făcut primul pas spre un viitor digital în terminalul Ulm Dornstadt: proiectul ANITA a stabilit baza științifică pentru transportul complet automatizat.
În Ulm Dornstadt, Deutsche Bahn, MAN Truck & Bus, Universitatea de Științe Aplicate Fresenius și Götting KG modelează lumea digitală de mâine prin proiectul ANITA. În viitor, camioane complet automatizate vor circula autonom la depozitul de containere al DB Intermodal Services și terminalul DUSS terminal. Astfel, transportul combinat poate fi organizat mai eficient și mai flexibil.
În timpul studiului, cercetătorii, în cooperare cu MAN Truck & Bus, au analizat comportamentul oamenilor și mașinilor în terminal, pentru a le converti în procese digitale și seturi de reguli. ”Pentru a utiliza camioane autonome în procesele logistice, este important să înțelegem cerințele tipice pentru operațiuni și să luăm în calcul din timp interfețele necesare”, a declarat Andreas Zimmermann, șeful departamentului Advanced Development of Electronics al MAN Truck & Bus.
Procesele logistice sunt reconfigurate inovator în proiectul ANITA (Autonomous Innovation in Terminal Operations). ”Digitalizarea și automatizarea sunt factori decisivi în dezvoltarea operațiunilor din terminale. Ele fac posibilă efectuarea transporturilor mai rapid, mai eficient și mai predictibil, pentru a crește capacitatea infrastructurii existente. Sistemele de control digitale permit camioanelor fără șofer să fie integrate lin în procesele logistice din terminale”, a spus și Prof Dr Christian T. Haas, șeful Institutului pentru Cercetarea Sistemelor Complexe de la Universitatea Fresenius.
Haas și echipa sa au analizat și comparat procesele logistice și de la alte terminale de containere DB AG din Germania, înainte de începerea proiectului. Până la urmă, platforma digitală se dorește a fi setată într-un mod în care să poată fi folosită ca bază și pentru alte locații în care se vor utiliza camioane autonome (terminale de containere, porturi sau centre industriale). ”Scopul nostru este de a începe să utilizăm camioane autonome cu modificări minime ale infrastructurii”, a mai spus Haas.
VEZI ȘI: Camioanele MAN vin și ele cu un sistem de camere video OptiView
O provocare reală a fost reprezentată de sistemul deschis, cu multe variabile, inclusiv decizii spontane ale oamenilor care operează în terminal. ”Spre deosebire de oameni, sistemele automatizate nu pot improviza sau ocoli regulile. De aceea, este nevoie de instrucțiuni clare de acțiune pentru fiecare situație”, a explicat Haas.
Etapa de analizare a proceselor a fost acum completată în Ulm și în restul Germaniei. Astfel, transferul către software-ul de planificare a misiunilor poate avea loc. Rezultatele analizei vor fi apoi încorporate în procesele de dezvoltare a camioanelor autonome. Odată încheiate fazele de dezvoltare și implementare, software-ul de planificare a misiunilor și camioanele autonome vor fi testate în operațiuni reale în Ulm, tot cu șoferi de siguranță la bord.
Călătoriile între terminalul DUSS și depozitul de containere DB Intermodal Services vor servi și pentru stabilirea cerințelor tehnice pentru transportul autonom între două centre logistice. ”Rutele fixe între huburi logistice sunt ideale pentru operațiunile cu camioane autonome”, a mai spus Andreas Zimmermann.
În plus, DB AG analizează modul în care descoperirile pot fi transferate și pentru alte terminale. Cadrul legal pentru astfel de operațiuni a fost adoptat recent, prin Legea Condusului Autonom, care în principiu permite utilizarea unor astfel de sisteme de vehicule autonome în Germania în zone operaționale definite, cu supervizare tehnică.