Știri

Proiectul „Deblocarea Italiei” prevede măsuri împotriva transportatorilor

Recent, Consiliului de Miniștri din Italia li s-a înaintat o propunere de proiect ce include o schimbare care face controale rutiere mai eficiente pe transportul intern efectuat de către companiile din UE și sancțiuni sporite pentru aceste companii.

Astfel, în cadrul articolului 44 se va face o schimbare importantă care va permite autorităților să efectueze controale mai eficient și sancțiuni mai severe împotriva cabotajului. Acest lucru se va face prin modificarea articolului 46 bis din Legea 298/1974, care stabilește sancțiuni pentru transportul ilegal.

Proiectul „Deblocarea Italiei” prevede măsuri împotriva transportatorilor

Aceleași pedepse vor fi aplicate și în cazul deplasării pe teritoriul național a vehiculelor înmatriculate în străinătate care nu vor avea la bord documente justificative menționate la articolul 8, alineatul 3 din Regulamentul 1072/2009.

În plus, decretul prevede ca nepotrivirile dintre înregistrările tahografului digital și documentelor de transport (așa cum sunt definite la articolul 8, alineatul 3, din Regulamentul European 1072/2009) să fie dovada clară a unui transport ilegal.

Din aceeași categorie...

Back to top button