Tehnologie

Proiectul eHaul testează un sistem automat de schimbare a bateriilor camioanelor electrice

Una dintre metodele potențiale de extindere a autonomiei camioanelor electrice este schimbarea bateriilor descărcate cu unele noi: proiectul eHaul va testa un astfel de sistem automat.

Proiectul a început în toamna anului 2020, când diverși parteneri din industria de transport și cercetare au ajuns la un acord privind obiectivele: o rețea de drumuri din regiunea Berlin – Brandenburg și până la Dresda va fi electrificat cu ajutorul unui asemenea concept de schimbare automată a bateriilor.

Proiectul eHaul testează un sistem automat de schimbare a bateriilor camioanelor electrice

Acum, eHaul a intrat în faza de teste practice. Cei doi parteneri ai proiectului din industria de logistică, Reinert Logistics și Unitax-Pharmalogistik, au semnat acorduri de închiriere a două autotractoare electrice de la Greiwing Truck & Trailer (GTT). GTT va achiziționa cele două camioane electrice Futuricum, bazate pe modelul Volvo FM, de la compania elvețiană Designwerk.

Din fabrică, vehiculul are baterii cu o capacitate de 450 kWh și autonomie de aproximativ 250 km. În următoarele 18 luni, pe camioane va fi montat și testat un sistem de înlocuire automată a bateriilor.

VEZI ȘI: Interesul flotelor europene pentru camioane cu propulsii alternative este în creștere

Modificările necesare vor fi efectuate de Universitatea Tehnică din Berlin, în cooperare cu compania Swiss Durot Electric GmbH din Mörschwil și în strânsă coordonare cu producătorul vehiculului.

Proiectul eHaul este efectuat de un consorțiu condus de Universitatea Tehnică din Berlin și susținut științific de Institutul de Transport Fraunhofer și Infrastructure Systems (IVI). El este sponsorizat de Ministerul Federal al Economiei și Energiei (BMWi). Pe lângă cei menționați mai sus, printre parteneri se mai numără IBAR Systemtechnik, Bosch și Urban Energy.

Din aceeași categorie...

Back to top button