Proiectul Truck Art Project a transformat camioanele în galerii de artă mobile

Proiectul Truck Art Project a transformat camioanele în galerii de artă mobile
Zece camioane ale companiei de transport și logistică Palibex au fost transformate în galerii de artă mobile în cadrul proiectului Truck Art Project.

Suprafața mare de expunere a lateralelor camioanelor de marfă sunt un potențial excelent de promovare, atât pentru publicitate, cât și pentru exprimări artistice.

Proiectul Truck Art Project a transformat camioanele în galerii de artă mobile

Acest lucru devine tot mai clar, prin intermediul proiectul „Truck Art Project„, care, a transformat 10 camioane ale companiei de transport și logistică Palibex în galerii mobile, a căror laterale au folosit drept suport pentru expunerea unor picturi contemporane.

Această metodă neconvențională de promovare a artei a folosit întreaga rețea națională de drumuri comerciale din Spania aducând arta în locuri unde aceasta este rar văzută. Până în prezent au fost pictate 10 camioane dintr-un total de 100 de vehicule.

Artiștii aleși în cadrul acestui proiect sunt unii dintre cei mai creativi din Spania, printre numele care și-au lăsat „semnătura” fiind Javier Arce, Suso33, Okuda San Miguel, Abraham Lacalle, Marina Vargas, Javier Calleja și Daniel Muñoz. În lunile următoare, numărul artiștilor invitați să picteze restul camioane va fi suplimentat.

Farmecul camioanelor pictate va putea văzut și în cadrul unor manifestări publice de genul expoziții, astfel ca, cei interesați de artă să le poată admira îndeaproape.

Proiectul cultural “Truck Art Project” este o colaborare între Jaime Colsa, proprietar al companiei de distribuție Palibex și Galeria IAM din Madrid.

Prin intermediul site-ului galeriei de artă, puteți vedea în ce zona a Spaniei se află camioanele sau vă puteți înscrie la o vizită a acestora.

Follow #infotrucker