Proprietarul unei companii britanice condamnat pentru manipularea tahografului

Proprietarul unei companii britanice care lucrează pentru IKEA a fost condamnat la 26 de luni, după ce le-a cerut șoferilor să manipuleze tahograful, scrie Nottingham Post.

Gerald Eaton, în vârstă de 49 de ani, proprietar al unei companii de transport cu șase camioane, și-a obligat șoferii angajați să manipuleze tahograful pentru a duce la bun sfârșit un contract cu IKEA în valoare de 800.000 de lire sterline.

Se pare că ancheta a început după ce unul dintre șoferi a fost oprit în trafic pentru că nu-i funcționa un bec de la sistemul de iluminare al numărului de înmatriculare.

În momentul în care autorităile au început invetigațiile în cadrul companiei de transport cu sediul în Colwick, Eaton s-a descotorosit de două dintre tahografele manipulate de pe camioanele sale.

Conform informațiilor apărute în instanță, acesta le-ar fi aruncat în râul Trent, care se află în spatele depozitului său.

Astfel, experții DSVA nu au putut verifica dacă șoferii de camion ai companiei au avut efectuată sau nu o perioadă de odihnă suficientă în cadrul celor 50.000 de kilometri parcurși în șase săptămâni.

Conform Curții, infracțiunile comise de Eaton au avut drept scop păstrarea camioanelor pe drum cât mai mult posibil, pentru a realiza profit.

VEZI ȘI: MAN obține rezultate impresionante în cadrul TÜV Report 2017

Principalul contract al companiei conduse de Eaton este cu gigantul IKEA, pentru care acesta face curse regulate între Colwick și Doncaster. Uneori acesta a efectuat curse către Croydon, Coventry și Brent Park.

Opt șoferi de camion au recunoscut în instanță faptul că au manipulat tahograful la cererea administratorului companiei, care a negat faptul că a alterat înregistrările timpilor de condus și odihnă și a obturat ancheta prin distrugerea echipamentului de înregistrare.

Eaton și-a amenințat șoferii cu desfacerea contractului de muncă dacă nu manipulează tahograful.

Toți cei opt șoferi au primit pedepse cu suspendare, doi dintre aceștia fiind obligați să presteze muncă în folosul comunității.

După un proces care a durat 6 săptămâni, Curtea Derby Crown l-a găsit vinovat pe Eaton.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.