Patronate și sindicateȘtiri

Propuneri de îmbunătățire a sistemului pentru plata rovinietei

UNTRR a înaintat cãtre CNADNR mai multe propuneri pentru îmbunãtãțirea sistemului de platã a rovinietelor, prin facilitarea accesului utilizatorilor români și strãini ai infrastructurii rutiere la aplicații web securizate și oferirea de metode de platã cât mai accesibile utilizatorilor, la alegerea acestora în linie cu evoluția comerțului la distanțã.

În urma întâlnirii din data de 12 octombrie 2015, reprezentanții CNADNR s-au arãtat deschiși în vederea corectãrii lacunelor legislative din cadrul Ordinului nr. 611/2015 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de cãtre Compania Naționalã de Autostrãzi și Drumuri Naționale din România – S.A. a tarifului de utilizare și a tarifului de trecere, astfel cã UNTRR a transmis mai multe propuneri legislative menite sã conducã la progresul soluțiilor de platã a rovinietei.

Scopul mãsurilor propuse de UNTRR îl reprezintã deschiderea cãtre utilizator prin modernizarea mijloacelor de platã prin includerea noilor tehnologii – aplicații web, comerțul electronic având o dezvoltare rapidã și un potențial substanțial în România, iar aceastã metodã trebuie consideratã în mod distinct de alte aplicații informatice asistate de operator uman.

Propuneri de îmbunătățire a sistemului pentru plata rovinietei

UNTRR propune extinderea mijloacelor prin care se poate face plata tarifului de utilizare în scopul facilitãrii serviciului pentru utilizatori, reducerii riscului de amendã având suficiente mijloace de platã și creșterii încasãrilor de cãtre CNADNR. Toate aceste modificãri vor putea contribui la afirmarea și poziționarea CNADNR ca un furnizor modern de servicii publice în linie cu dezvoltarea tehnologicã și rãspunzând cât mai fidel nevoilor utilizatorilor, a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.

În urma întâlnirii din data de 12 octombrie 2015 dintre reprezentanții UNTRR și oficialii CNADNR s-a decis ca utilizatorii sã poatã cumpãra în continuare roviniete la toate terminalele automate de procesare de plãți neasistate. Mãsura vine în beneficiul a peste 500.000 de români care au ales în ultimul an sã-și achiziționeze roviniete prin intermediul a 3.000 terminale.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button