Legislatie

Propuneri de modificare a Codului Rutier din Germania

Ministrul transporturilor din Germania a prezentat un proiect de modificare a Codului Rutier din Germania care conține noi semne de circulație, amenzi mai mari și prevederi speciale pentru șoferii de camion.

Una dintre principalele modificări este legată de șoferii care încurcă intervenția echipajelor de intervenție în cazul unui accident pe autostradă.

Propuneri de modificare a Codului Rutier din Germania

Astfel, șoferii care nu crează loc pentru banda de intervenție de urgență, care merg pe banda de urgență sau care obstrucționează echipajele de intervenție în orice fel vor plăti o amendă de 320 euro, față de 200 cât este acum, și vor primi 2 puncte de penalizare pe carnet, inclusiv suspendarea dreptului de a circula pentru o lună.

Noul proiect legislativ prevede și interzicea de a dezactiva sistemul de asistență la frânarea de urgență începând cu o viteză de 30 km/h. Dacă șoferul este prins cu acest sistem dezactivat, amenda este de 100 euro și un punct de penalizare pe carnet.

Parcarea pe zone pentru pietoni și bicicliști sau dublarea rândului, precum și oprirea pe banda de urgență (permisă acum timp de 3 minute) va fi penalizată cu o amendă de 100 de euro, aceasta fiind 15 euro în prezent.

O altă prevedere este pentru vehiculele electrice care pot folosi și benzile destinate transportului în comun.

VEZI ȘI: Belgia a majorat semnificativ amenzile rutiere pentru camioane

Sunt propuse și câteva semne de circulație noi, în special pentru bicicliști și mai ales un semn care le permite acestora virarea la dreapta. De asemenea, în noul proiect este precizată exact distanța laterală care trebuie păstrată în cazul depășirii unui pieton sau biciclist. În oraș aceasta este de 1,5 metri, iar în afară este de 2 metri.

Pentru vehiculele comerciale mai mari de 3,5 tone virarea la dreapta în oraș se poate face doar la viteză de până în 10 km/h. Amenda pentru depășirea acestei viteze este de 70 euro, plus un punct de penalizare.

Propunerea ministrului transportului a fost trimisă spre aprobare în Parlament și cel mai probabil va intra în vigoare până la finalul anului.

Din aceeași categorie...

Back to top button