Utilitare ușoare

Prosegur folosește un MAN eTGE blindat pentru transportul banilor

Compania internațională de securitate Prosegur folosește pentru transportul zilnic al banilor și a altor bunuri de valoare un MAN eTGE blindat.

MAN Truck & Bus a livrat companiei internaționale de securitate Prosegur primul vehicul electric blindat din lume. Este vorba de un model MAN eTGE, transformat într-un vehicul blindat de STOOF. Compania de securitate va utliza vehiculul în activitățile zilnice de transport al banilor, în regiunea Potsdam.

Prosegur folosește un MAN eTGE blindat pentru transportul banilor

Specialiștii de la STOOF au echipat autoutilitara cu sisteme de blindaj și protecție speciale, aceasta urmând să fie folosită de Prosegur pentru transportul de bani și obiecte de valoare. Noul vehicul din flota Prosegur este primul model din lume complet electric folosit la transportul banilor și a altor obiecte de valoare.

Modelul MAN TGE 3.140 E a fost echipat cu un sistem de blindaj de nivelul FB3 de STOOF International. Pentru carosier principala provocare a fost să folosească materiale extrem de ușoare, care să fie însă la fel de rezistente ca cele clasice, pentru a nu limita autonomia mașinii.

Autoutilitara electrică a fost gândită pentru maximum 3 persoane și are o greutate, cu tot cu sistemul de blindaj, de aproximativ 3.150 kg.

VEZI ȘI: Repausul săptămânal normal în afara cabinei… Greu de respectat!

Cu o autonomie de 120 – 130 kilometri (115 km conform normelor WLTP), modelul eTGE se adaptează perfect nevoilor Prosegur. Prosegur are o flotă de aproape 900 de vehicule care circulă pe drumurile din Germania, atât la nivel național, cât și în orașe. Atunci când sunt folosite urban, distanța zilnică parcursă este de aproximativ 60 – 70 km.

Prosegur folosește un MAN eTGE blindat pentru transportul banilor

De asemenea, van-ul electric dispune și de toate opțiunile în ceea ce privește siguranța șoferului și a pasagerilor, dar și de o serie de sisteme de asistență la condus precum sistem de asistență la frânarea de urgență (EBA), sistem de control al vitezei, sistem de asistență la frânarea de urgență în oraș, sistem de asitență la parcare și camere de monitorizare din toate unghiurile, dar și faruri LED.

Din aceeași categorie...

Back to top button