Știri

Protest inedit: A băut ca să nu poată conduce camionul

În Germania s-a înregistrat recent primul caz de grevă ”alcoolică”: supărat pe șef, un șofer polonez a băut timp de mai multe zile, ca să nu poată conduce camionul.

În ultimii ani a devenit un obicei ca poliția germană să facă teste de ebrietate în parcări. Acțiunile au loc în special duminică seara, preventiv, pentru a verifica starea șoferilor la finalul perioadei de odihnă.

Totuși, în acest caz avem un caz mult mai neobișnuit. Testul de ebrietate a avut loc marți dimineață, iar cel care a sunat la poliție era un reprezentant al companiei de transport.

Ajunși în parcarea Ottendorf-Okrilla, polițiștii din districtul Kamenz au reținut un șofer polonez de 52 de ani, care avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

VEZI ȘI: Polonia are cea mai mare flotă de camioane din Europa

Șoferul însuși a recunoscut că a băut, dar a precizat că nu avea nicio intenție să plece cu camionul. El a declarat că a băut timp de mai multe zile, motivând că se află în grevă după ce s-a certat cu șeful său.

”Potrivit propriilor declarații, șoferul a refuzat timp de mai multe zile să-și continue cursa, iar pentru a-și proteja inabilitatea de a conduce, a băut alcool. Nu este cunoscut cât timp intenționează bărbatul să-și continue protestul”, au declarat, amuzați, polițiștii germani.

Din aceeași categorie...

Back to top button