Protestele din Franța afectează în continuare activitatea din marile porturi

Protestele din Franța afectează în continuare activitatea din marile porturi
Protestele din Franța împotriva reformei pensiilor au revenit în prim-plan, marile porturi din țară fiind din nou blocate de cei nemulțumiți.

Primele mișcări de protest din 2020 au avut loc în perioada 13 – 15 ianuarie, însă acestea au continuat, fiind afectată considerabil activitatea din marile porturi din Franța.

Protestele din Franța afectează în continuare activitatea din marile porturi

Dacă primele proteste au fost susținute de cei care fac parte din sindicatul CGT, în ultimele zile, la evenimente au participat și alte sindicate. Conform unui raport recent, activitățile porturilor sunt încă îngreunate, iar exportul este afectat masiv.

VEZI ȘI: Norvegia a suspendat activitatea companiei letone de transport Kreiss

„Exporturile și amânarea transportului bunurilor a făcut ca stocurile să ajungă la o valoare extremă, ducând la supraaglomerarea depozitelor. Această creștere a nivelului de mărfuri stocate poate duce la sistuații critice pentru fabricile care au nevoie de bunurile acestea”, scrie presa locală.

În ceea ce privește importul, aceste întârzieri duc la creșterea costurilor necesare depozitării bunurilor. Iar în aceste condiții, prețul cu care produsele vor ajunge la utilizatori ar putea creștere considerabil.

„Marile porturi franceze sunt aglomerate, iar recâștigarea încrederii companiilor de transport poate dura luni întregi”, spun oficialii unor companii de transport.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.