Protestul național al șoferilor de camioane francezi a fost anulat

Protestul național al șoferilor de camioane francezi a fost anulat
Federațiile sindicale franceze au anulat protestul național al șoferilor de camioane din Franța, programat pe 9 decembrie 2018.

Pe 7 decembrie 2018, federațiile sindicale CGT și FO au anunțat prin intermediul unui comunicat de presă comun că au anulat protestul național al șoferilor de camioane francezi, care urma să înceapă pe 9 decembrie 2018.

Protestul național al șoferilor de camioane francezi a fost anulat

Decizia vine după ce reprezentanții celor două federații sindicale au primit asigurări din partea ministrul transporturilor, Élisabeth Borne, că se va menține plata orelor suplimentare de la 25% până la 50% din salariu, în loc de 10%.

Întâlnirea decisivă a avut loc după o serie de întâlniri în ultimele zile, atât cu Ministerul Transporturilor, cât și cu reprezentanții asociațiilor transportatorilor rutieri din Franța.

Prin decizia de a menține plata orelor suplimentare la 25% și 50%, ministrul transporturilor a evitat începutul unui nou protest general care s-ar fi putut adăuga la cel al “vestelor galbene”, anunțat pentru sâmbătă, 8 decembrie, în Paris.

În declarația comună, CGT și FO explică faptul că ministrul transporturilor a dat asigurări că nu va aplica decizia Consiliului de Stat care a anulat Decretul din 17 noiembrie 2016 ce stabilea majorări de la 25% până la 50% pentru orele suplimentare ale șoferilor de camioane, limitând creșterea la 10%.

VEZI ȘI: Girteka Logistics, printre cele mai inovative 100 de companii din Europa în 2018

De asemenea, asociațiile transportatorilor francezi au încercat să dezamorseze protestul, anunțând că sumele pe orele suplimentare lucrate nu vor fi reduse.

După întâlnirea cu ministrul Borne, federațiile sindicale au efectuat o consultare cu sindicaliștii, care au votat în majoritate pentru anularea grevei generale din 9 decdmbrie.

Cu toate acestea, federația FO spune că, dacă guvernul nu își menține angajamentul, un conflict ar putea începe din nou până în vara anului 2019.

Follow #infotrucker