Logistica

Provocarea logistică pentru echipa BMW Team RLL

În afara spectacolului pe care piloții îl fac de fiecare dată pe circuit sau pe drumuri de macam, există o muncă titanică dusă în spate de echipele lor.

BMW Team RLL, echipa care activează în campionatul de anduranță IMSA WeatherTech SportsCar, are parte de provocări interesante, iar departamentul de logistică este pus la treabă într-un mod barbar.

Provocarea logistică pentru echipa BMW Team RLL

Poate cea mai interesantă săptămână a nemților are loc la jumătatea verii când cursa de 6 ore de la Watkins Glen (SUA) și cea de pe Tire Motorsport Park (Canada) sunt despărțite de doar 5 zile.

În total (adunând și cele 2 zile de concurs), echipa de logistică este nevoită să mute mașinile și toate echipamentele pe o distanță mai mare de 500 de kilometri.

Dacă la prima vedere lucrurile par ușoare, trebuie să știți că departamentul de logistică trebuie să se ocupe de mașinile de concurs, de staff-ul tehnic, de echipamente și de piesele de schimb necesare.

Provocarea logistică pentru echipa BMW Team RLL

Trei camioane, două exemplare BMW M8 GTE și peste 5.000 de piese. Astfel s-ar putea traduce o parte din munca pe care departamentul de logistică trebuie să o facă în cele 5 zile, timpul care desparte cele două curse de anduranță.

VEZI ȘI: Schmitz Cargobull lansează o semiremorcă frigorifică cu zero emisii

Primul camion încărcat cu cele 2 mașini de concurs și cu peste 2.000 de piese pleacă în a doua zi după prima cursă. În mod normal, drumul ar trebui să dureze circa 5 ore, dar fiind vorba de trecerea graniței dintre SUA și Canda, timpul poate crește foarte ușor cu câteva ore.

Provocarea logistică pentru echipa BMW Team RLL

Echipa de logistică trebuie să pregătească documentele pentru primul transport (25 de pagini), iar în cel mai fericit caz, timpul petrecut la graniță va fi de 10 minute. Altfel, camionul BMW Team RLL poate trece în câteva ore dacă vameșii decid să verifice fiecare piesă.

Provocarea logistică pentru echipa BMW Team RLL

Celelalte două camioane pleacă o zi mai târziu și sunt încărcate cu restul de piese, iar transportul trebuie să fie gata în ziua de joi pentru ca tot echipamentul să fie descărcat și pregătit pentru primele teste și verificări care se desfășoară vinerea.

Din aceeași categorie...

Back to top button