In Focus

Punct de testare COVID deschis în cadrul Inntaler Autohof Raubling

Șoferii de camion care merg în Italia se pot testa gratuit în noul punct de testare COVID deschis în cadrul Inntaler Autohof Raubling.

La 1 martie, compania de transport și logistică Dettendorfer și asociațiile bavareze de logistică LBS și LBT au deschis un nou punct de testare COVID pentru șoferii de camion care merg în Italia, în cadrul Inntaler Autohof Raubling, de pe A 93, ieșirea 57 (Reischenhart).

Punct de testare COVID deschis în cadrul Inntaler Autohof Raubling

În zonă există locuri de parcare pentru 100 – 130 de camioane, iar testele sunt gratuite pentru șoferii de camion. Punctul de testare este deschis zilnic între orele 05:00 și 21:00.

Reprezentanții LBS și LBT spun că deschiderea noului punct de testare s-a făcut la solicitarea companiei Dettendorfer, în al cărui portofoliu se află și Inntaler Autohof Raubling și a fost sprijinită de autoritățile din regiunea Bayern pentru că până în acest moment nu exista niciun punct de testare pentru cei care mergeau spre Italia prin această zonă.

Sabine Lehmann și Sebastian Lechner, directorii asociațiilor LBS și LBT, speră ca acest punct de testare să detensioneze puțin situația transporturilor din Tirol și Italia pe rutele Inntal și Brenner.

În același timp, reprezentanții celor două asociații au criticat din nou prevederile care le impun șoferilor de camion să prezinte un test COVID negativ la intrarea sau ieșirea din anumite zone.Punctul de testare va fi deschis doar câteva zile pentru a se vedea dacă ajută la fluidizarea traficului din zonă și cât de eficient este. O astfel de stație poate procesa maximum 500 de teste pe zi și este nevoie de finanțare regională pentru a o susține.

VEZI ȘI: Pus sub acuzare în Suedia pentru spionaj industrial în favoarea Rusiei

Reprezentantul companiei care a pus la punct stația de testare a spus că aceasta a devenit necesară după ce autoritățile din Bayern au anunțat că fac verificări la granița cu Austria pentru a preveni răspândirea noii mutații a virusului.

“Este inacceptabil că nu au fost deschise mai multe astfel de puncte în momentul în care s-a luat decizia. Farmaciile și clinicile mediclae nu au parcări pentru camione și pentru un șofer de camion este aproape imposibil să ajungă în orașe pentru testare”, a spus Georg Dettendorfer.

Șoferii care nu au testul făcut sunt direcționați spre ieșirea Verona Nord

Autoritățile din Austria efectuează controale la granița cu landul Tirol și permite accesul doar șoferilor care au un test negativ la coronavirus care nu este mai vechi de 48 de ore.

Conform informațiilor operatorului autostrăzii Brenner, toți șoferii care vin din direcția Italia și care nu au un test negativ sunt direcționați spre ieșirea Verona Nord și nu li se permite intrarea în Austria în încercarea de a reduce numărul de camioane blocat la punctele de control vamal.

Și în Italia au început controalele șoferilor de camion. Aceștia trebuie să prezinte un test negativ antigen sau PCR, cu o vechime de maximum 7 zile, precum și o declarație pe propria răspundeere dacă în ultimele 14 zile au stat mai mult de 12 ore în Austria.

În punctul de testare pot face teste și navetiștii

Stația de testare din cadrul Inntaler Autohof Raubling poate procesa între 200 și 500 de test epe zi, antigen și PCR, și aici se pot testa nu doar șoferii de camion ci și cei care fac naveta pentru a ajunge la locul de muncă.

“Este incredibil că se cer teste pentru ieșirea sau intrarea în țară, dar în același timp nu se oferă posibilitatea de a face acest test”, a mai Georg Dettendorfer, a cărui companie are 150 de camioane care circulă zilnic spre Tirol și Italia.

Puncte de testare în Italia

Spre Germania, venind din Italia, mai există puncte dee testare la Autohof Sadobre, în Sterzing,  dar și în centrul logistic din Trient. Testele se fac exclusiv pentru șoferii de camion care vor să treacă granița spre Austria, iar șoferii trebuie să plătească între 25 și 75 de euro pentru un test, conform lui Georg Dettendorfer.

Puncte de testare în Austria

În Austria, șoferii pot face teste la centrul din Autobahnparkplatz Münster-Nord (pe direcția de mers spre Innsbruck), iar începând cu data de 1 martie este deschis un centru de testare și în parcarea „Nößlach“ pe autostrada Brenner. Conform presei din Austria, acum sunt trei centre de testare pe coridorul Brenner (Münster, Angath, Nößlach) disponibile special pentru șoferii de camion.

Din aceeași categorie...

Back to top button