Putere de frânare mai mare şi economie ridicată cu noul retarder Scania

De peste două decenii, clienţii Scania au avut ocazia să se convingă de cât de puternice, dar în acelaşi timp line, sunt retarderele sale hidraulice, care în afară de confort şi condus relaxat oferă şi avantajul că aduc economii, prin reducerea costurilor cu întreţinerea normală a sistemului de frânare. Cea mai recentă versiune de retarder, R4100D, se dezactivează automat când nu este folosit, pentru a economisi carburant, deoarece ambele roţi care oferă putere de frânare când se rotesc în ulei sunt decuplate. Economia de carburant depinde de condiţiile de drum, dar reprezentanţii Scania promit o medie de 0,5%.

Şoferul nu trebuie să facă nimic deosebit: Când e nevoie de putere de frânare, roata liberă se opreşte şi retarderul se activează uşor şi imediat, folosind aceeaşi sincronizare de la cutiile de viteze Scania. În afară de faptul că nu necesită niciun fel de altă energie, noul retarder oferă o putere de frânare de 4.100 Nm în loc de 3.500 Nm, şi un efect mai mare de frânare la turaţii reduse ale motorului, cu ajutorul unor rapoarte mai înalte de transmisie.

Putere de frânare mai mare şi economie ridicată cu noul retarder Scania

Activarea retarderului poate fi făcută fie de către şofer, printr-un levier de pe coloana de direcţie sau cu o atingere uşoară a pedalei de frână, fie când cruise controlul necesită frânare. Iar când nu e folosit se dezactivează automat, dar rămâne gata să intre în acţiune când e nevoie.

Noul retarder va putea fi livrat incepand cu primul trimestru al anului viitor.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.