Bus

QUANTRON a lansat CIZARIS, un autobuz electric accesibil

Producătorul de vehicule electrice QUANTRON a prezentat astăzi CIZARIS, un autobuz urban electric de 12 metri lungime, care promite un preț accesibil.

Inițial, modelul va fi disponibil în versiunea cu baterii CIZARIS 12 EV. În 2023 va urma și versiunea cu pile de combustie alimentate cu hidrogen CIZARIS 12 H.

QUANTRON a lansat CIZARIS, un autobuz electric accesibil

Grație designului fără turn motor, QUANTRON CIZARIS oferă spațiu pentru 24 până la 35 de scaune și 81 până la 95 de pasageri în total, în funcție de pachetul de baterii.

Modelul are versiuni cu două și trei uși duble, cu lățime de 1.200 mm. Spațiul la cap este și el foarte generos, de 2.449 mm. Partea din față, până la ușa a doua, este complet cu podea joasă.

QUANTRON CIZARIS

De confortul termic este responsabilă o unitate de aer condiționat Valeo cu pompă de căldură, cu o capacitate de 33 kW. Printre echipamentele disponibile se numără filtrele antivirale sau cabina complet închisă pentru șofer.

Spațiul șoferului este situat pe o platformă înălțată, oferind o vizibilitate foarte bună. Confortul șoferului este desăvârșit de scaunele ajustabile de înaltă calitate produse de Isringhausen și Grammer.

Autobuzul dispune și de sisteme de siguranță de ultimă oră, precum ABS/ASR, EBS 5.0, ECAS de la producători europeni. Un asistent la viraj Mobileye poate fi de asemenea montat la cerere.

VEZI ȘI: Electricul eCitaro G, testat în operațiuni în Tirolul de Sud

QUANTRON se bazează pe baterii litiu-fosfat și un eficient motor electric Dana/TM4, montat central. Bateriile CATL montate în plafon au capacități între 242 și 424 kWh. Acestea pot fi încărcate la puteri între 65 și 150 kW, în 2 până la 5 ore. Autonomia este estimată între 220 și 370 km.

Motorul Dana/TM4 răcit cu apă este unul de tip permanent sincron. Acesta se remarcă prin turațiile reduse și eficiența crescută față de motoarele asincrone. Propulsorul dezvoltă o putere nominală de 145 kW și una de vârf de 245 kW, iar cuplul variază între 1.055 și 3.329 Nm. Sistemul de propulsie bazat pe hidrogen va fi mai puternic.

Garanția este de 2 ani pentru întregul vehicul și de 8 ani sau 3.000 de cicluri de încărcare pentru baterii. QUANTRON are o rețea de 700 de parteneri de service în Europa.

Inițial, zonele țintite pentru vânzarea modelului QUANTRON CIZARIS sunt Europa de Est, Orientul Mijlociu, Scandinavia și Europa de Sud.

QUANTRON CIZARIS

Din aceeași categorie...

Back to top button