SustenabilitateTop News

Quantron vrea să devină un producător global de vehicule cu emisii zero

Quantron AG și-a propus să devină un producător OEM global de vehiculele cu emisii zero, iar primul produs lansat va fi un autobuz electric de 12 metri.

Proiectarea vehiculului nu numai că are o funcție estetică, dar are și un impact major asupra aerodinamicii și, prin urmare, asupra consumului de energie al vehiculului.

Quantron vrea să devină un producător global de vehicule cu emisii zero

Pentru a consolida identitatea produselor și a mărcii, specialistul în vehiculele comerciale cu propulsii electrice și cu hidrogen aduce în echipa sa expertiza internațională în domeniul designului. Scopul proiectului „Viziunea Quantron 2025” este de a construi un ADN puternic de marcă prin crearea unui aspect unic pentru modelele sale.

Experții care însoțesc Quantron în această călătorie sunt personalități cunoscute în industria mobilității: designerul auto italian și consultant în strategie de proiectare Fabio Filippini – care a condus de mai bine de 6 ani proiectul Pininfarina Transportation Design din Torino – și compania spaniolă de consultanța în domeniul designului și inovării Mormedi, condus de Jaime Moreno.

„Quantron a construit rădăcini foarte puternice în trecutul său. Transformarea acestora în noua lume a Quantron, care este un ecosistem mult mai complex de servicii, produse existente și noi, prezintă o mare provocare pentru orice creativitate. De aceea am vrut să includ compania Mormedi, care sunt specializați pe acest tip de identitate de marcă în industria transporturilor. În acest fel ne putem asigura că suntem în fața marii provocări ca o singură echipă”, spune Fabio Filippini despre colaborarea sa cu Quantron AG.

VEZI ȘI: BAX, un camion electric de 7,5 tone și autonomie de peste 200 de kilometri

„Aceasta este o mare oportunitate. Astăzi, avem nevoie de mărci precum Quantron care se angajează să emită zero emisii. Și nu sunt visători, ci construiesc deja vehicule. Ceea ce vrem să-i oferim lui Quantron este o viziune despre cum vor arăta noile produse în următorii cinci până la zece ani”, completează Jaime Moreno de la Mormedi.

Viziunea Quantron 2025

Proiectul “Viziunea Quantron 2025” începe cu un desing unic al unui autobuz electric de 12 metri, care va fi lansat în viitorul apropiat. De asemenea, în etapele viitoare de panificare, există planuri de dezvoltare a unui camion ușor și un camion greu, pentru piața din Statele Unite.

„Nu există o echipă mai bună care să-i ofere Quantron o identitate globală decât Fabio Filippini și Moreno. Ambiția noastră trebuie să fie ca până în 2025, clienții noștri direcționați către sustenabilitate să recunoască un produs al mărcii imediat și care să reprezinte viitorul transportului durabil”, explică Michael Perschke, CEO Quantron AG.

Din aceeași categorie...

Back to top button