Quantron și-a extins portofoliul cu autoutilitare propulsate cu hidrogen

Quantron și-a extins portofoliul cu autoutilitare propulsate cu hidrogen
Quantron oferă două versiuni de autoutilitare propulsate cu hidrogen, bazate pe IVECO Daily, una de 4.2 tone și putere 100 kW, respectiv 7.2 tone și putere 147 kW, cu autonomie cuprinsă între 300 km și 500 km, în funcție de dimensiunea rezervorului.

Quantron a implementat tehnologia cu hidrogen AE Driven Solutions (AEDS) pe autoutilitare de peste 3.5 tone, cu scopul de a-și extinde portofoliul de vehicule comerciale cu acest tip de propulsie. Inițial, tehnologia este disponibilă doar pentru versiuni cu platformă și box frigorific, bazate pe modelul IVECO Daily.

Quantron și-a extins portofoliul cu autoutilitare propulsate cu hidrogen

Obiectivele climatice convenite la nivel internațional într-o primă etapă până în 2030, respectiv până în 2050 ca etapă finală, reprezintă provocări foarte mari pentru sectorul transporturilor, în special în zona producătorilor de vehicule comerciale, care trebuie să contribuie puternic la atingerea acestor obiective.

În prezent, în lume, există o întreagă dezbatere despre care soluție este mai potrivită pentru transportul mărfurilor, cea electrică cu baterii sau cea cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Însă, o astfel de dezbatere n-ar trebui să existe. La urma urmei, un vehicul propulsat cu hidrogen este, de asemenea, un vehicul electric care-și obține energia dintr-o reacție chimică, care se întâmplă la nivelul pilei de combustie.

Prin urmare, aceste două soluții de electomobilitate, nu se exclud reciproc, ci se completează pentru a oferi o gamă largă de soluții pentru distanțe scurte și lungi, în conformitate cu nevoia de transport, respectiv de a oferi o varietate de opțiuni pentru reducerea amprentei CO2 a companiilor.

Combinația dintre aceste tehnologii permite autoutilitarelor de peste 3.5 tone cu propulsie electrică să ajungă la o autonomie de până la 400 km și o sarcină utilă de până la 1.200 kg.

VEZI ȘI: Șofer ucrainian lăsat de patron peste 60 de ore în mijlocul drumului

Quantron lucrează la propulsia cu hidrogen pentru vehicule comerciale din 2019, perioadă în care a adunat suficientă experiență.

Cu toate acestea, cooperarea cu AE Driven Solutions, companiei cu zeci de ani de experiență și know-how în mobilitate durabilă și concepte logistice bazate pe hidrogen, va consolida poziția companiei germane în segmentul autoutilitarelor de peste 3.5 tone propulsate cu hidrogen.

Avantajele vehiculelor propulsate cu hidrogen
Propulsia cu hidrogen are avantaje decisive în comparație cu propulsia cu combustie convențională, atunci când vine vorba de mediu. Acest lucru se datorează faptului că reacția din celula de combustie produce numai vapori de apă, care sunt apoi eliberați în atmosferă în timpul mersului.

La acestea se adaugă avantajele generale ale unui vehicul electric, precum scutiri fiscale și taxe de drum (în Germania), respectiv costuri de întreținere și operare mai mici decât vehiculele cu motoare diesel convenționale.

În prezent, Quantron oferă două versiuni de autoutilitare propulsate cu hidrogen, bazate pe modelului IVECO Daily, de 4.2 tone și putere 100 kW, respectiv 7.2 tone și putere 147 kW, cu autonomie cuprinsă între 300 km și 500 km în funcție de dimensiunea rezervorului.

În viitor, compania va oferi soluții pentru toate tipurile de suprastructuri (inclusiv cele cu consumatori suplimentari, cum ar fi agregate de frig) și o gamă largă de modele de la mai mulți producători.

Follow #infotrucker