Camioane

Quantron va prezenta camionul urban 100% electric Qargo 4 EV

Compania germană Quantron va prezentat în premieră mondială camionul urban 100% electric Qargo 4 EV.

Quantron AG, furnizor de sisteme de mobilitate electrică cu baterii și hidrogen pentru vehicule comerciale, va prezinta în cadrul Q-Days (26 – 28 aprilie) un portofoliul larg de vehicule comerciale cu zero emisii din gamele sale Q-Light și Q-Heavy.

Quantron va prezenta camionul urban 100% electric Qargo 4 EV

Punctul culminant al evenimentului este prezentarea în premieră mondială a modelului Qargo 4 EV, un camion urban 100% electric din segmentul de până în 4,5 tone.

Conform companiei bavareze din Ausgsburg,  autonomia electrică a lui Qargo 4 EV va ajunge la 350 km, pe baza unei baterii LFP de la liderul mondial CATL. Qargo 4 EV va fi destinat pieței europene și apoi celei mondiale.

Quantron va prezenta camionul urban 100% electric Qargo 4 EV

În segmentul vehiculelor de mare tonaj, în centrul atenției se va afla autotractorul Quatron QHD BEV 50-280 4×2, care va avea noul design Q. În segmentul de vehicule ușoare, Quatron va prezenta diverse autoutilitare complet electrice alimentate cu hidrogen cu greutăți totale cuprinse între 3,5 și 7,2 t, bazate pe Mercedes-Benz Sprinter și un model italienesc. În segmentul vehiculelor dedicate transport public de călători, Quatron va prezenta modelul Quatron CIZARIS 12 EV, un autobuz urban electric de 12 metri lungime, care a fost lansat oficial în luna februarie.

VEZI ȘI: Test Dongfeng E-Star, camion urban electric, cu autonomie de peste 200 km

De asemenea, Quatron va prezentat Quantron Vision 2025, care înseamnă noi concepte și modele de vehicule electrice cu baterii (BEV) și hidrogen (FCEV) care nu au fost niciodată prezentate publicului. În 2022, compania germană va lansa ofensiva hidrogenului și a pilelor de combustie cu partenerul său Ballard Power, dar și pentru alte câteva versiuni electrice cu baterii în segmentele de camioane ușoare și grele.

Din aceeași categorie...

Back to top button