Quehenberger și Drogerie Markt și-au extins centrul logistic din Enns

Quehenberger și Drogerie Markt și-au extins centrul logistic din Enns

Companiile din Salzburg, Quehenberger Logistics și DM Drogerie Markt și-au extins colaborarea, inaugurând un nou spațiu logistic în Austria de Jos.

Quehenberger Logistics a construit în Enns un nou depozit pentru lanţul de drogherie internaţional DM. Astfel, toate activităţile depozitului pentru Austria se vor putea desfăşura la faţa locului, fără a fi nevoie de locaţii alternative. Noua colaborare dintre cele două companii austrice a fost anunţată în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de Christian Fürstaller, CEO al Quehenberger Logistics şi Hubert Krabichler, directorul DM responsabil pentru logistica ecologică, la sfârșitul lunii septembrie la sediul din Enns.

Quehenberger Logistics şi DM s-au dezvoltat împreună în centrală din Enns şi au consolidat continuu colaborarea de-a lungul a 27 de ani. În momentul de faţă DM Drogerie Markt efectuează întreaga activitate de distribuire în Austria prin Enns. Quehenberger Logistics deţine o filială în imediata apropiere şi a construit, acum, pentru clientul sau, spaţiile de depozitare suplimentare de care acesta avea nevoie pentru a alimenta cele 390 de filiale DM.

Quehenberger și Drogerie Markt și-au extins centrul logistic din Enns

Nou spaţiu pentru logistică în Enns
Compania de logistică a ridicat în 9 luni de zile, până la finalului lui iunie 2016, trei hale de logistică într-o clădire cu o suprafaţă totală de 15.000 de metri pătraţi precum şi o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi pentru birouri şi spaţii sociale. Firma de construcţii Goldbeck Rhomberg GmbH din Vorarlberg, vestul Austriei, a preluat lucrarea în calitate de antreprenor general.

VEZI ȘI: TimoCom a introdus funcția de încărcare și descărcare a documentelor

Suma totală a învestițiilor s-a ridicat la 10 milioane de euro. Noua clădire se întinde pe o suprafaţă de 190 de metri lungime și 90 de metri lăţime, are o înălţime exterioară de 12 metri şi este prevăzută cu 34 de platforme de încărcare a camioanelor. DM foloseşte 5.200 metri pătraţi. Restul spaţiilor sunt folosite de către Quehenberger Logistics în scopul unui centru logistic multi-customer pentru alţi clienţi ai companiei.

Această investiţie este o dovadă a colaborării cu dm, însă şi cu Enns, unul dintre cele mai importante centre de logistică din Austria.

Christian Fürstaller, CEO al Quehenberger Logistics

El a subliniat faptul că Enns reprezintă centrul gravitaţional în Austria pentru fluxuri comerciale importante şi aceasta datorită faptului că Enns se află în centrul geografic al Austriei şi este conectat în mod optim pentru toate modurile de transport.

Quehenberger Logistics mizează pe Austria de Sus (Oberösterreich)
Quehenberger Logistics deţine în Austria de Sus (Oberösterreich) 4 centrale/locaţii cu un total de 180 de angajaţi şi o suprafaţă de 53.800 de m2 pentru depozitarea şi manipularea mărfurilor, a explicaat Fürstaller.

Pe lângă Enns, centrală din Austria de Sus a organizaţiei Quehenberger cu un depozit pt mărfuri periculoase, în Eberstalzell şi Leonding sunt depozite strict pentru mărfuri pentru clienţii industriali. În centrală din Linz, în cooperare cu căile ferate se organizează transportul pentru clienţii din industria chimiei şi industria farmaceutică.

Distribuirea în toată Austria/la nivel naţional a mărfurilor dm
Compania din Austria de care aparţin alte 10 țări în Europa Centrală şi din Sud-Est, inclusiv România, are o cifră de afaceri anuală în Austria de 800 milioane de euro.

Distribuirea mărfurilor pentru cele 390 de filiale din Austria se efectuează din Enns iar aprovizionarea centrelor de distribuţie în “ţările aliate” se efectuează din centrul de distribuţie Törökbalint din Ungaria. Centrul de distribuţie din Enns, care a fost inaugurat în 1989 cu 10.000 mp  a fost mărit în 1995 la 25.000 m2 iar în 2009 a fost modernizat cu elevatoare de containere şi europaleti. Astfel suprafaţa de manipulare s-a mărit considerabil iar în 2011 prin inaugurarea centralei din Törökbalint (Ungaria). Prin noua construcţie a Quehenberger Logistics se adaugă încă 5200 m2 cu opţiunea altor 10.400 m2 suplimentari.

650 de angajaţi dm în centrul de distribuire Enns gestionează un total de 31000 m2 şi pregătesc în jur de 13.000 de articole diverse pentru aprovizionarea filialelor. Aceasta se efectuează prin comisionare wireless sau prin aşa-numita comisionare put-to-light.

Colaborare de succes de 27 de ani
O dată cu inaugurarea centrului de distribuţie dm în Enns în anul 1989 a început şi colaborarea între dm şi Quehenberger Logistics, îşi aminteşte Krabichler. Astăzi colaborarea presupune aprovizionarea celor 390 de filiale din Austria precum şi livrările furnizorilor din Austria în centrul de distribuţie Enns.

Quehenberger Logistics asigură pe plan internaţional printre altele aprovizionarea filialelor în România, Bulgaria şi Macedonia precum şi aprovizionarea cu produsele marca dm în centrele de distribuţie din „ţările aliate “din centrul de distribuţie Törökbalint.

Pentru această colaborare cele două companii s-au apropiat tot mai mult una de alta. Încă în 2007 Quehenberger Logistics a devenit vecinul dm în Enns. Acum această colaborare a devenit şi mai strânsă. Astăzi Quehenberger Logistics poate să pună la dispoziţia clientului sau un depozit nou în imediata apropiere, ceea ce sporeşte valoarea zonei Enns.

Colaborarea celor două companii are la baza interconectarea drept factor de succes, accentuează Krabichler. A fost o decizie de comun acord şi timpurie de a se introduce schimbul de date electronic, care a fost ulterior prevzut cu un sistem integrat de comparare a datelor şi care oferă la orice oră transparenţă, dar care garantează şi evaluări ample ale datelor.

Quehenberger Logistics s-a străduit întotdeauna în această colaborare să ofere servicii adaptate individual, care să îndeplinească optimal cerinţele clienţilor, a mai spus Fürstaller. În momentul actual se pune accentul pe ecologizarea departamentului de logistică, de exemplu prin optimizarea spaţiului de încărcare şi evitarea curselor goale. Cursuri pentru a economisi combustibil pentru şoferii de tir precum şi investiţii continue în echipament tehnic de ultimă oră reprezintă o altă contribuţie la o logistică ecologică.

Concept nou pentru o nouă fază
Noul „centru de distibutie voluminos “a fost realizat de către cele două companii deoarece există o serie de avantaje prin faptul că sunt vecine. Ambele centrale au o adresă, încărcarea poate fi efectuată într-un singur loc – în strânsă coordonare cu prestatorul de servicii Quehenberger Logistics. Pentru aceasta, partenerii au dezvoltat un concept de logistică prin care Quehenberger este obligat să livreze în măsură de 99 % în timp de 2 ore în toată Austria.

În loc de livrarea în regim turneu din centrul de distribuţie a fiecăreia dintre cele 390 de filiale s-au construit locuri de manipulare regionale (Hubs) de unde se aprovizionează filialele din zona. Astfel se economiseşte timp şi spaţiu de depozitare. În total pe an se mişcă 2,3 milioane de cutii reutilizabile şi 350.000 de paleţi prin localizare completă a fiecărui echipament de transport.

Quehenberger Logistics şi dm sunt de acord ca valorificarea centralei din Enns se va renta. Condiţiile sunt ideale pentru a spori expansiunea celor două companii, declară Fürstaller.

Date și fapte dm Logistik în Enns
– 650 angajaţi
– Aprovizionarea a 390 Filiale în Austria
– 350.000 paleţi, 2.3 milioane cutii reutilizabile
– Gestionarea a 43.000 mp de suprafaţă de depozitare în 3 sedii

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker