EconomicTop News

Raben vrea să preia transportatorul austriac Bexity, fost Q Logistics

Furnizorul european de logistică Raben Group intenționează să achiziționeze transportatorul austriac Bexity, liderul pieței de logistică din Austria pentru mărfuri generale.

Achiziția este în prezent în curs de revizuire de către autoritățile de concurență din Germania și Austria, iar achiziția ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul lunii februarie.

Raben vrea să preia transportatorul austriac Bexity, fost Q Logistics

După aceea, Raben vrea să preia toate acțiunile Bexity GmbH din Viena. Potrivit informațiilor apărute în presa germană, acest lucru ar trebui făcut retroactiv de la 1 ianuarie 2022.

Bexity este o companie de transport și furnizor de servicii de logistică cu 16 sucursale și aproximativ 670 de angajați în Austria. Pentru 2020, cifra de afaceri anuală a companiei austriece s-a ridicat la 180 de milioane de euro.

VEZI ȘI: Preluari record în industria de transport și logistică globală

Vânzătorul este investitorul financiar Mutares din Munchen, care a achiziționat Bexity de la compania feroviară de stat austriacă ÖBB în 2019, sub numele Q Logistics.

Raben a lucrat cu Q Logistics și mai târziu cu Bexity în Austria de aproximativ zece ani. Raben era deja interesat de o preluare când ÖBB a oferit la vânzare Q Logistics.

Q Logistics în sine a fost creat la începutul anului 2017. Zona de marfă generală a ÖBB, administrată anterior de European Contract Logistics Austria, a fost combinată cu activitățile de marfă generală ale Quehenberger Logistics. La sfârșitul lui 2018, din cauza poerderilor masive, cele două companii s-au despărțit din nou, iar ÖBB a devenit acționar unic al Q Logistics.

Din aceeași categorie...

Back to top button