ȘtiriSustenabilitate

RAlpin AG a dezvoltat un nou tip de vagon care permite transportul camioanelor extra-lungi

Compania elvețiană de transport combinat RAlpin vrea să facă transportul combinat mai atractiv peste Alpi și să-și dubleze capacitatea de camioane și semiremorci transportate la 200.000 pe an.

Compania elvețiană de transport combinat RAlpin a dezvoltat un nou tip de vagon care poate transporta camioane și semiremorci, indiferent de lungimea lor, pe traseul dintre Freiburg și Novara.

RAlpin AG a dezvoltat un nou tip de vagon care permite transportul camioanelor extra-lungi

Oficialii companiei spun că noul vagon ar permite transportul camioanelor extra-lungi fără probleme în această zonă, putând astfel preluat orice tip de vehicul. Noul vagon de transport este în faza de prototip și dacă va primi omologarea va fi implementat pentru utilizare în următorii 3 ani.

Sistemul prezentat de RAlpin AG acoperă practic toate golurile dintre vagoane și permite astfel încărcarea unui număr mai mare de camioane și semiremorci, indiferent de lungimea acestora.

Pentru a-și dubla însă capacitatea de transport e nevoie ca aceste trenuri să aibă o lungime care să permită încărcarea cu până la 36 – 37 de camioane.

VEZI ȘI: Industria solicită aprobarea camioanelor extra-lungi de până la 31 de metri în Germania

Pentru moment, infrastructura existentă nu permite acest lucru, dar elvețienii și-a asigurat clienții că vor dezvolta o serie de terminale suficient de lungi și vor lucra și la infrastructură, în special pentru a putea crește și viteza de la 100 la 120 km/h.

RAlpin AG a dezvoltat un nou tip de vagon care permite transportul camioanelor extra-lungi

RAlpin vrea să implice în acest proiect și compania austriacă Rail Cargo Group, care își dorește să dezvolte și o platformă pentru transportul camioanelor electrice și autonome.

RAlpin va oferi și condiții pentru șoferi care își pot efectua astfel perioadele de repaus în același timp în care camionul și semiremorca sunt transportate pe tren.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button