Raport BAG: Creștere de 14.1% a flotelor românești pe piața din Germania

Raport BAG: Creștere de 14.1% a flotelor românești pe piața din Germania
Conform celui mai recent raport BAG, flotele românești au înregistrat o creștere de 14.1% pe piața de transport din Germania în 2017, depășindu-le pe cele din Polonia.

Companiile de transport germane se retrag din ce în ce mai mult din transportul național și internațional standardizat pe distanțe lungi, acestea fiind tot mai atrase de transportul regional, unde agenții de expediție sunt din ce în ce mai activi în activități independente, arată raportul BAG.

Raport BAG: Creștere de 14.1% a flotelor românești pe piața din Germania

În acest context, dar și pe fondul creșterii volumelor de transport, flotele est-europene, în special cele din Lituania, România și Polonia, și-au crescut prezența în Germania.

Raport BAG arată că performanța de transport în Germania a scăzut anul trecut față de 2016 cu 0.5%, până la 291 de miliarde de tone-kilometri (TKM), în timp ce volumul de transport a crescut cu 1.5% la mai mult de 3.1 miliarde de tone, fiind cea mai mare valoare raportată de la începutul anilor 2000.

Ponderea companiilor de transport germane a căzut de la 59% la 57.4%, în timp ce ponderea transportatorilor străini a crescut de la 41% la 42.6%.

Acest lucru s-a resimțit și la nivel de kilometri rulați.

VEZI ȘI: Prăbușirea podului Morandi de la Genova: 37 de morți, inclusiv 3 copii

Din cele 4.68 miliarde de euro colectate prin sistemul de taxare al drumurilor, peste 2 miliarde de euro au fost pompați de către companiile de transport străine, în timp ce de la companiile germane s-au încasat 2.63 miliarde euro, cu 1.8% mai puțin ca în 2016.

Flotele cu cele mai importante creșteri pe piața din Germania provin din Lituania (21.1%), România (14.1%) și Polonia (12.5%), acestea fiind urmate de cele din Slovenia și Bulgaria, tot cu două cifre.

Follow #infotrucker