Ecofriendly

Camioanele cu gaz ajută la reducerea emisiilor, spune un studiu T&E

Camioanele cu gaz ajută la reducerea emisiilor este rezultatul unei analize realizată de Transport & Environment în cursul acestui an.

În ultimii ani, producătorii de camioane au venit cu diferite oferte în ceea ce privește versiunile echipate cu motoare alimentate cu gaz. Pliantele de prezentare conțineau și o componentă în care era prezentat avantajul în ceea ce privește diminuarea emisiilor poluante.

Camioanele cu gaz ajută la reducerea emisiilor, spune un studiu T&E

Acum, o analiză a Transport & Environment (T&E) oferă câteva detalii clare cu privire la performanțele concrete ale acestor tipuri de sisteme de propulsie.

VEZI ȘI: Peste 7.400 mc de lemn transportat ilegal pe calea ferată, confiscați de polițiști

Analiza are la bază o serie de măsurători realizate de o organizație olandeză specializată în documentări ale științelor aplicate. În ceea ce privește emisiile de CO2 s-a dovedit că vehiculele echipate cu motoare care funcționează cu gaz emit cu până la 60% de NOx comparativ cu motoarele diesel evhivalente.

În ceea ce privește particulele fine a reiești că motoarele cu gaz emit cu până la 95% mai puține astfel de substanțe comparativ cu un motor diesel. Într-o comparație făcută cu motoarele pe benzină, a reieșit faptul că motoarele cu gaz sunt fie la același nivel, fie emit ceva mai puțin particule fine.

Și în ceea ce privește măsurătorile realizate în trafic real pe autostrăzi, emisiile de CO2 au fost mai bune cu până la 22% raportat la motoarele cu benzină. Cât despre raportul Well-to-Wheel s-a ajuns la concluzia că actualul ecosistem al bioCNG și bioLNG este unul complet neutru în ceea ce privește emisiile de carbon.

Din aceeași categorie...

Back to top button