Știri

RAR propune un nou model de carte de identitate a vehiculelor (CIV)

Registrul Auto Român (RAR) prin reprezentanții săi și-a exprimat intenția de a introduce în acest an un nou model îmbunătățit de carte de identitate a vehiculelor (CIV), care cuprinde mai multe elemente tehnice ce lipsesc în prezent. CIV-ul este documentul eliberat de RAR care atesta dreptul de proprietate asupra vehiculului și conține datele tehnice și de identificare ale acestuia.

„Noul model al cărții de identitate va cuprinde toate datele de care aveți nevoie, va fi o oglindă a certificatului de omologare european, inclusiv problema cea mai mare pe care o aveți, respectiv tipul suspensiei. De asemenea, va atinge și celalalt subiect sensibil, cu masele și dimensiunile”, a declarat Flaviu Campeanu, director tehnic în cadrul Registrului Auto Roman, la conferinta Mediafax talks About Transport & Logistics.

RAR propune un nou model de carte de identitate a vehiculelor (CIV)

Actualul model al cărtii de identitate a fost stabilit în 1993. Unul dintre neajunsurile documentului în forma actuală este că nu conține normă de poluare în varianta Directivei europene, cu codificarea completă. Noua variantă va conține mai multe elemente tehnice care lipsesc în prezent și care încurcă șoferii la controalele în trafic din străinătate. Potrivit reprezentantului RAR, noua cartea de identitate a vehiculului va conduce la dispariția a cel putin două taxe, respectiv de înregistrare națională pentru dealeri și de anulare a cărtii de identitate.

Din aceeași categorie...

Back to top button