Pachet de MobilitateȘtiri

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări privind Pachetul de Mobilitate

Comisia Europeană a elaborat un set de răspunsuri care abordează cele mai frecvente întrebări ale industriei de transport privind Pachetul de Mobilitate.

Pachetul de Mobilitate este în vigoare, iar prevederile sale privind timpii de condus și condițiile de odihnă ale șoferilor se aplică de la 20 august 2020. Acum, prioritatea Comisiei Europene este de a asigura o înțelegere comună și o punere în aplicare consecventă a acestora.

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări privind Pachetul de Mobilitate

Prin urmare, Comisia a pregătit un set de răspunsuri care abordează cele mai presante întrebări de punere în aplicare ridicate de industria de transport. Acest set va fi completat treptat cu întrebări și răspunsuri suplimentare cu privire la celelalte dispoziții ale Pachetului de Mobilitate, acolo unde este necesar.

Acest set de întrebări și răspunsuri ar trebui să servească drept ghid pentru șoferi, operatorii de transport rutier și autorități pentru a se asigura că normele sunt aplicate și controlate într-un mod armonizat pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

De reținut că acest set de întrebări și răspunsuri este pregătit de către serviciile Comisiei și nu angajează Comisia Europeană. Numai Curtea Europeană de Justiție este competentă să interpreteze în mod autoritar dreptul Uniunii.

VEZI ȘI: Un șofer român de camion a transporat, fără să știe, cinci migranți afgani

În acest context, trebuie notat că articolul 8 alineatul (8) și articolul 8 alineatul (8 a) din Regulamentul (CE) 561/2006, acoperite de întrebările de la 1 la 6, fac în prezent obiectul procedurii de anulare în fața CJUE, ca urmare a contestării sale de către Bulgaria, Lituania, Malta, Polonia, Româna, Ungaria și Cipru

Exemplele date sunt cu titlu informativ, iar lista acestora va fi dezvoltată în continuare.

În prezent, setul conține răspunsuri la cele mai frecvente șapte întrebări:

  1. Întoarecerea șoferului în țara de origine
  2. Interdicția efectuării repausului săptămânal normal în cabina camionului
  3. Regula feribotului
  4. Repausul săptămânal redus
  5. Depășirea excepțională a timpului de condus
  6. Condusul în echipaj
  7. Trecerea frontierei

Publicația noastră va aborda fiecare din cele șapte întrebări în articole separate, pentru a putea fi mai ușor de urmărit. Astfel, de fiecare dată când vom publica articolul corespondent al unei întrebări, aceasta va deveni activă în meniul de mai sus.

Din aceeași categorie...

Back to top button