Știri

RATB si BCR au lansat un nou instrument de plata a calatoriei

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) continua procesul de modernizare si diversificare a modalitatilor de plata a calatoriei cu mijloacele de transport public. Astfel, acesta a lansat impreuna cu Banca Comerciala Romana (BCR), plata prin servicul – Cardul Zambet.

Cardul Zambet este un card de debit, cu tehnologie contactless (doar se apropie cardul de dispozitivul de taxare electronic), care are inclusa aplicatia de transport. Cardul poate fi folosit atat pentru tranzactii uzuale la POS si ATM, cat si direct in mijloacele de transport in comun, la aparatele de taxare electronica.

RATB si BCR au lansat un nou instrument de plata a calatoriei

Cardul poate fi utilizat pentru achitarea serviciilor de transport in comun, la cumparaturi si la bancomat, fiind primul card cu o astfel de functionalitate multipla. Poate fi incarcat cu orice tip de abonament pentru transportul public, atat cu mijloacele RATB cat si cu metroul.

La emiterea cardului bancar, fiecare client primeste cadou, de la banca emitenta, 10 lei in portofelul electronic pentru plata calatoriilor.

Portofelul electronic al cardului Zambet se reincarca automat cu sume din contul bancar, astfel calatorii nu mai trebuie sa aiba grija reincarcarii cardului de calatorie. Mai mult, la fiecare reincarcare a aplicatiei de transport, clientii primesc bonus 5% din valoarea sumei reincarcate.

Combinatia dintre tehnologia contactless si aplicatia de plata Visa oferita de acest card va pune la dispozitia calatorilor o solutie simpla si confortabila pentru a avea acces rapid si sigur la transportul in comun si pentru a efectua plati de valoare mica.

Astfel, acest nou mijloc de plata se alatura cardurilor Activ si Multiplu, existente in oferta RATB, oferta ce va fi extinsa in viitor cu noi solutii de plata a calatoriei. Incluzand pe viitor si alte aplicatii, cum ar fi plata parcarii, accesul la muzee, spectacole etc., cele doua carduri – Activ si Zambet – vor deveni „cardurile orasului”.

Prin utilizarea cardurilor Activ, Multiplu si Zambet, Regia va exploata eficient Sistemul Automat de Taxare si va obtine informatii relevante privind gradul de incarcare a vehiculelor, pe zone si intervale orare, indicator ce contribuie la optimizarea serviciului de transport. Avand o imagine clara asupra gradului de utilizare a vehiculelor, Regia va putea dimensiona in mod corespunzator parcul de vehicule pe fiecare linie de transport public.

Am inceput parteneriatul cu BCR in 2007, cand a fost singura banca ce a raspuns solicitarii Regiei de a gasi un partener pentru identificarea mai multor modalitati de incarcare a cardului ACTIV. Impreuna, am reusit sa punem Bucurestiul pe harta inovatiei. In 2009, am creat mai multe modalitati de reincarcare a cardului ACTIV – la ATM-urile BCR, on-line, prin platforma de e-commerce a bancii si la POS-urile instalate in centrele de vanzare RATB. In 2011 am mai facut un pas inainte in domeniul inovatiei si lansam cardul ZAMBET BCR – un instrument de plata complet si modern”, a declarat Adrian Crit, Director General RATB.

Din aceeași categorie...

Back to top button