Razboi fara sfarsit intre soferii francezi si angajatorii lor

A doua saptamana de proteste a soferilor profesionisti francezi

Luni, 9 februarie 2015, a avut loc o noua runda de negocieri intre cele cinci sindicate ale soferilor profesionisti francezi si patru reprezentanti ai companiilor de transport, privind reinnoirea contractului colectiv de munca ce contine si o crestere salariala de 5%. La fel ca si la intalnirele anterioare, si aceasta s-a terminat cu un esec din punct de vedere al negocierilor. In urma ultimei runde de negocieri, cele cinci sindicate s-a intalni marti pentru a decide care va fi planul de actiuni urmatoare. Va reamintim ca acestia au amenintat cu proteste de proportii prin blocarea principalelor platforme logistice, autostrazi si drumuri nationale.

FNTR, TLF si UNOSTRA – trei dintre cele mai importante uniuni ale transportatorilor din Franta s-au asezat la masa tratativelor cu propunerea de crestere a salariilor intre 1% si 2% (in functie de nivelul de munca), reducerea cu 40% a perioadei de scutire aplicabile pe bolii si o crestere a garantiei de remuneratie anuala (GAR) de la 3% la 4%. Oferta a fost respinsa de catre sindicate, care doresc o crestere a salariilor de cinci la suta, implementarea unui sistem de bonusuri si abolirea deducerii asupra bolii.

Razboi fara sfarsit intre soferii francezi si angajatorii lor

Miercuri, 11 februarie 2015, a fost programata o noua intalnire a celor cinci sindicate, CGT, FO, CFTC și CFE-CGC si CFDT. In aceasta etapa a negocierilor, sindicatele par a fi orientate catre un raspuns din partea politicului, inainte ca acestea sa declanseze proteste de amploare in toata tara.

Intre timp, CFDT – cea mai raspandita asociatie in randul soferilor profesionisti a anuntat ca nu va fi semnat nici acord in stadiul actual de propuneri.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.