EconomicTop News

Războiul din Ucraina: Kögel a suspendat toate afacerile din Rusia și Belarus

Producătorul german de remorci Kögel a decis să suspende toate afacerile sale din Rusia și Belarus, arătând solidaritatea cu oamenii afectați de războiul declansat de Rusia în Ucraina.

Invazia Rusiei în Ucraina, precum și intensitatea și violența atacurilor cu rachete asupra țintelor civile au șocat o lume întreagă, făcând o mulțime de companii străine să oprească afacerile în Rusia și Belarus.

Războiul din Ucraina: Kögel a suspendat toate afacerile din Rusia și Belarus

Astfel, în contextul invaziei militare din Ucraina, Kögel a decis să suspende toate afacerile sale din Rusia și Belarus până la o nouă notificare, alăturându-se Schmitz Cargobull, care a oprit toate liniile de afaceri din Rusia și Belarus.

„Suntem profund șocați de evenimentele actuale din Ucraina. Suferința umană de acolo este incomensurabilă. Kögel este în mod expres în favoarea soluționării pașnice a conflictului”, spune Kögel într-un mesaj distribuit pe rețele sociale.

Kögel are filiale în Rusia și Belarus de mulți ani și își vinde remorci și în Ucraina.

VEZI ȘI: Războiul din Ucraina: Deficit de șoferi de camion în creștere, în Germania

„Avem angajați, clienți și parteneri în fiecare dintre regiunile noastre de vânzări. De-a lungul anilor, s-au dezvoltat multe prietenii și legături strânse. Este cazul și în zonele afectate de război. Mulți oameni din Ucraina lucrează în fabricile Kögel din Burtenbach și Chocen, iar soarta acestor oameni și a familiilor lor afectează în mod particular.”, mai scrie compania.

Producătorul de remorci din Burtenbach este în mod expres în favoarea încetării imediate a actelor de război și a respectării drepturilor omului. De asemenea, Kögel spune că este conștient de faptul că agresiunea nu vine de la marea majoritate a cetățenilor ruși.

„Războiul nu cunoaște decât învinși. Doar în pace poate prospera o societate modernă”, mai spune Kögel la finalul comunicatului.

Context

Pe 24 februarie, forțele ruse au invadat Ucraina, confirmând cele mai mari temeri ale Occidentului cu cel mai mare atac al unui stat împotriva altuia din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Din aceeași categorie...

Back to top button